"FOLYÓ" címkével ellátott hírek
Körülbelül száz tonna hal pusztulhatott el egy közép-kínai folyóban, miután minden valószínűség szerint a helyi vegyipari vállalat üzeméből ammóniát tartalmazó szennyvíz került bele - jelentette a kínai média szerdán.
Kína egyik nagy folyója, a mintegy ezer kilométer hosszú Huaj mentén található "szennyező források" vezettek az ország egyes részein az úgynevezett "rákos falvak" kialakulásához - állapította meg egy kormányzati tanulmány, amelyet a China Daily című angol nyelvű napilap ismertetett csütörtökön.
A heves esőzésektől megáradt La Tigra folyó magával sodort Nicaraguában egy családot, három gyermek megfulladt.
Holttestet emeltek ki csütörtökre virradó éjszaka a tűzoltók a Zagyvából Jászalsószentgyörgynél – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok megyei katasztrófavédelmi szóvivő.
Egykor folyók szabdalhatták a Mars felszínét, erre következtetnek kutatók a bolygón talált folyami kavicsokból.
Az Amazonas vízében élő baktériumok feldolgozzák a környező esőerdőkből a folyóba kerülő faszármazékokat, amelynek eredményeként a folyamóriás szén-dioxidot "lélegez ki" - állapították meg tudósok.
Kicsúszott a leszállópályáról, és a repülőtér melletti folyóba esett csütörtökön Nepál északi részén egy kétmotoros kisgép, 21 emberrel a fedélzetén.
A tiszalöki és kiskörei duzzasztás hatására az apadás napi üteme a Tisza Kisköre alatti részén 20-48 centiméter közötti, a folyamatos vízszintcsökkenés nyomán vasárnap és hétfőn újabb, hosszabb szakaszokon szűnik meg a védelmi készültség. Lovas Attila, a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság vezetője elmondta: vasárnap megszüntetik a készültséget a Hármas-Körös jobb partján a mezőtúri árvízkaputól Kunszentmártonig tartó szakaszon.
Egy ötéves kisfiút mentettek ki a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság segédőrei a Tápióból - közölte Siklós Gabriella, az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője pénteken.
Kétszázötven kilogramm döglött halat emeltek ki Sanghaj egyik folyójából - jelentette a helyi média hétfőn. A haltetemekre alig egy hónappal azután bukkantak, hogy több mint 16 ezer sertés tetemét halászták ki egy sanghaji folyóágból.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft