"FOLYÓ" címkével ellátott hírek
A Tisza középső szakaszán, a Körösökön, valamint a Hortobágy-Berettyón egyaránt áradás tapasztalható, a Zagyván viszont lassú apadás indult meg. Az áradás elleni védekezés már több mint félezer embert szólított a gátakra - tájékoztatta a térségi vízügyi igazgatóság védelemvezetője az MTI-t.
Jelentős mennyiségű bányavíz jutott Romániában a Nagybánya melletti Lápos folyóba az elmúlt napok esőzései és a hóolvadás nyomán egy elhagyott bányából.
Több mint 1200 döglött sertésre bukkantak a hatóságok az elmúlt napokban a Sanghaj fő ivóvízforrásaként szolgáló Huangpu-folyóban - számolt be az esetről a helyi média.
A Maros partján állt és zavartan viselkedett az a 47 éves nő, akit a Kiszombori Határrendészeti Kirendeltség és a Makói Rendőrkapitányság egyenruhásai biztonsági intézkedés keretében szállíttattak kórházba 2013. február 13-án a délelőtti órákban a Makó híd lábánál.
Megélénkült a hidak lakatolása a szerelmesek napjának, február 14-nek a közeledtére: több száz pár kattintott lakatot valamelyik hídra, és dobta azután a kulcsot a Temzébe, hogy "megörökítse" szerelmét.
Egy férfi horgászik a folyóparton, és az egyik lába be van gipszelve. Arra megy egy másik horgász, helyet keresve magának. Mikor meglátja a kollégáját, megkérdezi tőle: - Harapnak a halak? Mire az így válaszol: - Nem, csak elestem. De képzeljük el azt az esetet, amikor az amatőr pecástól megkérdezi egy profi horgász: - Uram! Fogott már életében valamit? Mire az amatőr horgász így válaszol: - Még nem, de ennek a tónak a halait már sikerült úgy megszelídítenem, hogy valamennyien a horgomról esznek.
Vörös színű lett a kelet-ukrajnai Donyeck megye egyik folyója, ökológusok azt állítják, hogy a benne élő halak mind elpusztultak. Az esetről a helyi Donbassz tévécsatorna adott hírt.
Hozzávetőleg százmillió hindu indulhat útnak hétfőtől, hogy a világ legnépesebb vallási fesztiválján megmártózzanak a Gangeszben. Az 55 napon át tartó Kumb Melá, amelyet 12 évente rendeznek meg a szubkontinensen: szent emberek gázolnak ezrével a Gangesz vizébe, testük hamuval borított. A legtöbb résztvevő azonban a hindu vallás egyszerű, hétköznapi követője, ők India minden sarkából érkeznek a négy kijelölt fürdőhelyre, köztük Uttar Prades indiai államába, Alláhábádba.
Kilenc tonna mérgező vegyszer került egy vegyi üzemből egy észak-kínai folyóba, amelynek következtében egymillió ember maradt víz nélkül - tudósított az esetről a sina.com hírportál.
A Cassini űrszonda olyan képződményt fedezett fel a Szaturnusz Titán holdján, mely a Nílus földön kívüli, miniatűr másának tűnik.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft