"FORRADALOM" címkével ellátott hírek
A március 15-ei forradalom előzményei a reformkorban keresendők, amikor egy egész politikusgeneráció dolgozott azon, hogy létrehozzon egy programot, amely mögé az ország népessége be tud állni - mondta el Kedves Gyula történész az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.
A Tóth Ilonka című darabbal ünnepli az 1956-os forradalom 60. évfordulóját a Nemzeti Színház. A dokumentumok alapján készülő előadásban a problematikus kérdésekre, ellentmondásokra világítanak rá - mondta el Vidnyánszky Attila a teátrum szombati nyílt napján tartott beszélgetésen.
Véres megtorlásra szólította fel az egyiptomiakat a Muzulmán Testvériség iszlamista mozgalom szóvivője, válaszul arra, hogy a hét végén felakasztottak hat terrorizmussal vádolt fiatalt - adta hírül az egyiptomi sajtó kedden.
Legkevesebb tizenegy ember vesztette életét és vagy harmincan sebesültek meg az egyiptomi forradalom negyedik évfordulója körüli megmozdulásokon vasárnap délutánig - jelentette az egyiptomi egészségügyi minisztérium.
1956-os forradalom és szabadságharc mártírhalált halt hőseire emlékeztek kedden Békéscsabán az előtt a békéscsabai, Kazinczy utcai épület előtt, amelyben laktanya működött, és amelynek falai között 1957 februárjában kivégezték Mány Erzsébetet és Farkas Mihályt. Emléküket tábla őrzi a ház falán.
Az 1956-os forradalom és szabadságharc 58. évfordulójáról emlékezett Békéscsaba a Nagy Imre téren rendezett központi ünnepségen. Az ünnepségen a korabeli események felidézése után koszorút helyeztek el a megjelentek a mártírhalált halt miniszterelnök szobránál.
Kell az szabadság? Ha-ha-ha! – nevetett 1956 novemberében, a budapesti utcák között a keleti szél, miközben a szovjet lánctalpasok már javában bontották a valaha szebb időket megélt polgári épületeket.
Március 14-én, színvonalas ünnepélyen emlékezett meg a Hunyadi János Közoktatási Intézmény magyarbánhegyesi tagintézménye a központi épület aulájában az 1848-as forradalomról, és az azt követő szabadságharc eseményeiről.
A mezőkovácsházi székhelyű Hunyadi János Középiskola diákjai és dolgozói is megemlékeztek az 1848-49-es forradalomról és szabadságharcról.
Az 1989-es romániai forradalom hőseinek emlékére állított kopjafát az Erdélyi Gyülekezet vasárnap Budapesten az egyház karitatív és kulturális központja területén.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft