"FRANCIORSZÁG" címkével ellátott hírek
Nyugodtabbá vált a hétvégén a helyzet a nyugat-franciaországi Nantes-ban, ahol eljárás indult az ellen a rendőr ellen, aki négy nappal ezelőtt halálosan megsebesített egy igazoltatásnak ellenálló, körözött férfit.
A francia kormány jövő héten mutatja be a választási kampányban Emmanuel Macron államfő által megígért intézményi reformtervezetet, amely a parlamenti képviselők számának 30 százalékos csökkentését és a választási rendszer arányosabbá tételét célozza - jelentette be pénteken a francia elnöki hivatal.
Edouard Philippe francia miniszterelnök szerdán a nemzetgyűlésben elítélte az "erőszakos és durva antiszemitizmus új formáját" két nappal azután, hogy egy kipát viselő kisfiút bántalmaztak Párizs egyik elővárosában. A franciaországi zsidó közösség szerint az elmúlt hetekben elszaporodtak a hasonló jelenségek.
Egy magyar sofőr türelmét elveszítve ráhúzta a kormányt Calais-nál az úttesten gyalogoló migránsokra. A kamionos, aki véleménye szerint csak "kikerülési manővert hajtott végre", felvételt készített az esetről, amit a legnagyobb videomegosztó portálon tett közzé.
Zárt ajtók mögött hallgatta meg kedden egy francia bíróság annak a cannes-i szülészeten húsz évvel ezelőtt elcserélt két lánynak a családjait, akik több mint 12 millió eurós kártérítést követelnek a kórháztól. Franciaországban 1950 óta nem fordult elő hasonló eset.
Labda-szamba: Németország – Franciaország 1-0. Brazília - Kolumbia 2-1. Telik az idő, már a legjobb négy kiválasztása folyik a labdarúgó világbajnokságon Brazíliában. Erre a célra vegytiszta európai és Dél-amerikai találkozókat kaptunk a negyeddöntő első napján. Ráadásul még a csapatleosztás is megfelelt a kontinenseken uralkodó erőviszonyoknak, a mérkőzéseken látottak szintén.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés