"FÜGGŐSÉG" címkével ellátott hírek
Függeni valakitől. Függeni egy társtól. Folyton ugyanolyan embert választani. Valakit, aki függő. És akit töretlenül meg kell menteni. Zimre Zsuzsa írása a társfüggőségről.
Akár a drogfüggőség, a csokoládé utáni sóvárgás is ellenállhatatlan erővel kényszeríti az embert, hogy harapjon még egyet az édes élvezetből, és egyetlen szempillantás alatt ne maradjon hátra más, csak az üres csokipapír.
Dévaványa Város Önkormányzat Kábítószerügyi Egyeztető Fóruma (továbbiakban: DKEF) a kábítószer-probléma visszaszorítása érdekében végzi munkáját a településen, immáron három éve. A DKEF fő célja, hogy a Dévaványán működő többi szervezettel együtt érzékennyé tegyük a helyi közösségi színtér minden szereplőjét a drogprobléma hatékony kezelése iránt, a fiatalságot és a családokat fenyegető szenvedélybetegségek azonosítása, a figyelemfelkeltés és a közös cselekvésre bírás.
A magyarok fele még mindig csak rossz szokásként tekint a szerencsejáték-függőségre, miközben ez az egyik legsúlyosabb szenvedélybetegség - derült ki a Szerencsejáték Zrt. és az Ökumenikus Segélyszervezet közös internetes kutatásából, amelynek eredményeit szerdán ismertették Budapesten.
Az internetfüggőség fokozatosan alakul ki, ezért fontos, hogy a gyermekek a szülővel együtt tanulják meg a világháló használatát, közös élményvilágot teremtve - tanácsolta Kalamár Hajnalka pszichológus az M1 aktuális csatornán vasárnap reggel.
Ez nem elismert mentális zavar, diagnózis, árulkodó jelek azonban lehetnek - mondta az ELTE Pszichológiai Intézetének munkatársa az M1 hétfő reggeli műsorában.
Legyen ciki a dohányzás, mert büdös, mert drága, mert a függőség megkeseríti az életet és bele lehet halni! Nagyjából ezt akarták tudatosítani az emberekben - főleg a fiatalokban - a csütörtöki Ne gyújts rá! világnapon. Bár az utóbbi években több olyan intézkedés is született, amely a dohányzás visszaszorításáról szólt, még mindig évente legalább 20 ezer ember hal meg a dohányzás miatt.
Már vannak eredményei a szerencsejáték-függőségről és az egyre nagyobb teret hódító internetes szerencsejátékok veszélyeiről két éve kezdett felvilágosító programnak. A Játék határokkal elnevezésű akciót a Szerencsejáték Zrt. és az Ökumenikus Segélyszervezet tartja.
Az internet mára szerves része lett életünknek, és a pozitív hozadékai mellett sajnos olyan alkalmazások, játékok is megjelennek a mindennapokban, amelyeknek kevéssé vesszük hasznát, rosszabb esetben pedig problémát is okozhatnak - mondta a Kossuth Rádiónak Dr. Demetrovics Zsolt addiktológus. A szakember szerint a technológia fejlődése ezzel jár, ugyanakkor kiemelte, hogy az újdonságoknak nemcsak árnyoldalai vannak.
Tippmix, ötös-, hatos-, skandináv lottó, totó, kaparós sorsjegy és még sorolhatnánk, hogy mennyi játék van arra, hogy a pénzünket elköltsük. De meddig számít szórakozásnak a pénzköltés, és mikortól beszélünk már függőségről?
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft