"FÜRDŐ" címkével ellátott hírek
Néhány érv, hogy felkeresse a „Sárrét Gyöngye” gyógyvizet.
Egy teljesen hétköznapi hír 2017 telén: a mai napon (január 28.), az ország területén -15 és -10 fok között lesz a hőmérséklet. Fontos az évszám, mert mióta „mediterrán ország lettünk”, sem hó, sem hideg nem jellemezte a téli hónapoknak. Más szóval jó régen nem volt igazi tél mifelénk…
Tegnap délelőtt megállt a békéscsabai Árpád Fürdő ütője, bennmaradt az összes lélegzet, néhány órára a Nap is erősebben sütött. Ugyanis a (régi) hátsó medencében a BRSE-s lányok edzettek – de nem a strandröpi mozgáskultúráját gyakorolták. Hanem… lejjebb!
Tegnap délelőtt megállt a békéscsabai Árpád Fürdő ütője, bennmaradt az összes lélegzet, néhány órára a Nap is erősebben sütött. Ugyanis a (régi) hátsó medencében a BRSE-s lányok edzettek – de nem a strandröpi mozgáskultúráját gyakorolták.
Idén is keresik Magyarország legjobb fürdőhelyeit egy online közönségszavazás segítségével - közölte a Magyar Fürdőszövetség az MTI-vel.
A hajdúszoboszlói Hungarospa lett az Év Fürdője az idén első alkalommal megrendezett közönségszavazáson, amelyen 170 ezer szavazat érkezett a 200 magyarországi fürdőre - közölte a Magyar Fürdőszövetség az MTI-vel.
Szép, gondmentes, fürdőzős nyári napok végén, amikor már az alkonyat simogatja a fürdőzők felhevült testét, amikor a forróság utáni bágyadtság igazi otthonra lel egy büfé árnyékos fái alatt, amikor egyre jobban esnek az üdítő kortyok, akkor nagyon nehéz elmondani az embereknek, hogy vége a napnak, menniük kell. Ráadásul úgy, hogy másnap visszavárják őket…
A medencés fürdők többsége megfelelt a közegészségügyi elvárásoknak; a bakteriológiai vizsgálatok alapján a régebbi típusú, töltő-ürítő medencék 16 százaléka, a vízforgatós medencék 94 százaléka kapott megfelelő minősítést - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szerdán az MTI-vel.
Az elmúlt évek rekord hétvégéje volt az előző hétvége látogatószámban és bevételben egyaránt a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. 12 fürdőegységében: szombaton és vasárnap 62 ezer vendég fordult meg a fürdőkben - mondta Czinege Szilvia, a társaság értékesítési és marketing igazgatója az MTI érdeklődésére hétfőn.
Harminckét magyar fürdő csatlakozott a Víz Világnapjához, amely alkalomból hagyományosan az ország számos pontján várják a fürdők rendezvényekkel, oktató- és szabadidős programokkal, gyógyvízkóstolással a vendégeket.