"FŰSZERPAPRIKA" címkével ellátott hírek
A termelési kedv fenntartása érdekében még az idén több mint 500 millió forint támogatást kap a fűszerpaprika ágazat - mondta Nagy István agrárminiszter csütörtökön reggel a Kossuth rádió Jó Reggel, Magyarország! című műsorában.
A fűszerpaprika vetésterületének megőrzése érdekében azonnali intézkedésekre van szükség, ezért még idén több mint 500 millió forint támogatást kap az ágazat - hangsúlyozta Nagy István agrárminiszter Kalocsán kedden a helyi és környékbeli fűszerpaprika termelőkkel folytatott egyeztetéseket követően.
Több mint 100 termelővel kötött szerződést pénteken a fűszer-kereskedelemmel foglalkozó Kotányi Hungária Kft. Mórahalmon; a Fűszermalom Kft., valamint az önkormányzat bevonásával tavaly indult programra idén megduplázódott az érdeklődés - mondta a szerződéskötést követő sajtótájékoztatón a Csongrád megyei város polgármestere.
Mintegy 170 millió forint támogatást nyújt az idén a Földművelésügyi Minisztérium (FM) a fűszerpaprika termesztő gazdáknak - tette közzé az FM pénteken a kormányzati hírportálon.
A kommunikációs és számítógépes technológia fejlődése sebességének úgy tűnik nincs felső határa, ma már szinte naponta keletkeznek olyan új, egyedi, korábban nem ismert alkalmazások a virtuális világban, amelyek alapvetően képesek befolyásolni gyakorlatilag valamennyi ember életét. Azokét mindenképpen, akiknek természetes munkaeszközük a számítógép, de azokra is hatással vannak, akik be sem tudják kapcsolni a szerkezetet. Az online világ lassan, de biztosan kezdi bekebelezni a való világot…
Uniós támogatással befejeződött az Univer Product Zrt. és konzorciumi partnere - a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ zöldségtermesztési önálló kutatási osztálya - fűszerpaprika-nemesítési programja, mely 201,8 millió forintból valósult meg.
Mintegy 170 millió forintos vetőmag-támogatással akarja segíteni a nehéz helyzetbe került fűszerpaprika-ágazatot a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) - mondta a tárca vezetője hétfőn Szilvásváradon.
Mintegy 150 millió forintnyi támogatást nyújt a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) 2014-ben a kiváló minőségű fűszerpaprikát termelő gazdáknak - közölte a szaktárca csütörtökön az MTI-vel.
Több új irányelvvel bővült a Magyar Élelmiszerkönyv, új szabályozás született a kézműves termékekkel, a fűszerpaprika-őrleményekkel kapcsolatban, egy új irányelv biztosít eligazodást a transzzsírsavak vizsgálatához, rögzítették a hagyományőrző cukrászati termékek szabályait és befejeződött a tartósítóipari irányelvek átdolgozása - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) az MTI-vel kedden.
Utcahosszal lehagyta a magyarországi őrölt paprikákat egy közelmúltban elvégzett teszten a délvidéki Kiss György által készített fűszer.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft