"FUVAROZÓK" címkével ellátott hírek
Kétszámjegyű százalékos díjemelésre kényszerülnek a magyar fuvarozó vállalkozások jövőre az akár 30 százalékos mértéket meghaladó útdíj-emelés és egyéb költségnövekedések miatt - közölték a fuvarozói érdekképviseletek pénteken az MTI-vel.
A Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete (NiT Hungary) levélben kérte a miniszterelnököt, hogy képviselje ügyüket a visegrádi négyek és Franciaország szeptemberi tárgyalásain, és vegye figyelembe a fuvarozók tiltakozását a számukra hátrányos szabályok ellen.
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) felhívja az elektronikus közútiáruforgalom-ellenőrző rendszert (ekáer) használó adózók figyelmét, hogy bejelentésekre, valamint tájékozódásra kizárólag a NAV hivatalos ekáer weboldalát (www.ekaer.nav.gov.hu) használják - hívja fel az érintettek figyelmét az adóhatóság.
A Parlament hétfőn este módosította az e-útdíj rendszer törvényét. Az új beillesztett rendelkezés értelmében, azok a fuvarozók, akik jóhiszeműen, de nem rendeltetésszerűen fizették be korábban az úthasználatot, mentesülnek a bírság alól - mondta Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára.
Csaknem 79 milliárd forint útdíjat fizettek be a fuvarozók az államnak tavaly, öt százalékkal többet, mint amennyit a költségvetésben terveztek. Az elektronikus útdíjfizetési rendszert eddig 230 ezer jármű használta. Februártól a vállalkozásoknak lehetőségük lesz utólag is kifizetni az útdíjat.
Munkabeszüntetést helyeztek kilátásba a jövő hétre a romániai fuvarozók, akik így akarnak tiltakozni a román kormány tervei ellen, amely januártól pótlólagos jövedéki adót vetne ki az üzemanyagra.
A projektszóvivő szerint hozza az éves szinten elvárt 150 milliárd forintos bevételt az e-útdíjrendszer - írja a hirado.hu.
Olcsón bérelhető, szivargyújtós egységeket kínál akcióban egy vállalkozás az e-útdíj megfizetésére a fuvarozóknak.
A használatarányos útdíjfizetési rendszer (e-útdíj) a hónap eleji bevezetése óta több mint 5,5 milliárd forintos bevételt termelt, az utakon zavartalan a forgalom, ezért semmi sem indokolja a leállítását - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).
A tengelyszám, az útvonal típusa, valamint a motorok környezetvédelmi besorolása alapján differenciálják majd a díjat.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft