"FÚVÓSZENEKAR" címkével ellátott hírek
Korcsok András a Kossuth Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 7. osztályos diákja.
Jön a tigris, jön a tigris – hallatszott mindenfelől. Először csak halkan, majd egyre hangosabban. Vér nem folyt. Könnyek igen. Ezek azonban az öröm könnyei voltak, és azok, amelyek nevetés közben szöknek az ember szemébe. Hiába tigris, hétfejű sárkány, jércéket felfaló róka, a Csökmői Tücsökzenekar évadzáró koncertje a szórakozásról szólt, főként úgy, hogy a 10 éves zenekar vendége a Kossuth-díjas Gryllus Vilmos volt. (Kincses Zoltán írása.)
Huszonnyolcadszor rendezték meg a Zenei Ifjúsági Találkozót Békéscsabán, ami fúvószenekari fesztivál. Idén négy ország kilenc zenekara bizonyította, hogy a fúvószene több az indulóknál, s játszott többek között musical-betétdalokat, népszerű slágereket, de operetteket és könnyűzenei feldolgozást is.
Csütörtökön nyitja meg kapuit a XXVIII. Nemzetközi Fúvósfesztivál és Zenei Ifjúsági Találkozó, a ZENIT Békéscsabán.
Idén számos zenekar szolgáltat változatos műsort Békéscsabán a XXVI. ZENIT keretében. A fúvószenét kedvelők számára igazi csemegének ígérkezik a programsorozat, ami szombaton délután kezdődik, és hétfőn egy gálaműsorral zárul.
A tamási óvodások zeneszóval vonultak fel a város utcáin.
Az Orosházi Fúvószenekar a városalapítás tiszteletére immár 39. alkalommal ad koncertet az Evangélikus templomban. Mint oly sok éve, idén is komoly műsorral készül a fiatalokból álló fúvóscsapat.