"GALAMB" címkével ellátott hírek
Fogamzásgátlót kapnak a galambok az északkelet-spanyolországi Badia de Vallés nevű településen, mert a madarak olyan mértékben túlszaporodtak, hogy az már gondot okoz a helyieknek.
Jelenleg nincs tanítás, az előadások szünetelnek, hiszen nyár van. Talán ennek köszönhető, hogy baleset nem következett be, amikor egy jókora darab léc leszakadt az épületről és földre hullott a hatalmas mennyiségű galamb ürülékkel együtt.
Lehet kezelni a városokban élő galambok okozta gondokat, de nem az etetésük tiltásával – véli a Madártani és Természetvédelmi Egyesület igazgatója, Orbán Zoltán.
Száz galamb, köztük jó néhány értékes postagalamb veszett oda abban az épülettűzben, amely szombatról vasárnapra virradóra pusztított Kunszentmártonban - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok megyei katasztrófavédelmi szóvivő az MTI-vel.
Galamb és pillangóröptetés teheti feledhetetlenné azok esküvőjét, akik valami különlegességet szeretnének az egyébként is különleges napba csempészni.
Az első magyar golfpálya 1908-ban épült Tátralomnicon, a többszörös magyar bajnok, Lauber Dezső tervei alapján. Egyébként magát a játékot 1902-ben Budapesten, a Lóverseny pályán mutatta be Gróf Andrássy Géza. Így is eltelt cirka 450 év a golf első és magyarországi megjelenése között.
Egy nemzetközi tudóscsoport feltérképezte a szirti galambnak, a házi galamb ősének a teljes genomját. A kutatók felfedték a házi galamb közel-keleti eredetét, és hogy a városi galambok szökött versenymadarakkal állnak rokonságban. A Science című tudományos folyóiratban közölt tanulmányukban a szakemberek arról is beszámoltak, hogy milyen mutációknak köszönhető bizonyos galambfajok díszes tollkoronája.
Egy nemzetközi tudóscsoport feltérképezte a szirti galambnak - a házi galamb ősének - a teljes genomját. Megállapította, hogy a házi galamb közel-keleti eredetű, a városi galambok pedig rokonságban állnak szökött versenymadarakkal.
Fordult a kocka, bár még alig: a halászmadarak ellentéteiként megjelentek a madarászhalak. Franciaországban tucatnyi harcsát filmeztek le, ahogy sikerült galambot fogniuk.
Egy kanadai férfi azt állítja, hogy megfejtette azt a második világháborús kódolt üzenetet, amelyet korábban egy dél-angliai ház kéményében felfedezett galambtetemen találtak.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft