"GALAMBOS PÉTER" címkével ellátott hírek
Férfi könnyűsúlyú egypárban Galambos Péter aranyérmes lett a plovdivi evezős világkupán.
A kick-box világbajnokságok történetének legjobb magyar szereplését hozta a budapesti: hazánk a második helyen végzett az éremtáblázaton. A Magyar Kick-box Szakszövetség elnöke, Galambos Péter szerint maga a verseny is minden idők legjobb vb-je volt.
Galambos Péter ezüstérmet szerzett vasárnap a könnyűsúlyú egypárevezősök versenyében a csehországi Racicében zajló evezős Európa-bajnokságon.
A magyar evezőssport történetének 10. világbajnoki érmét szerezte meg Plovdivban Galambos Péter. A könnyűsúlyú egypárevezősök között érdekelt Galambos Péter ezüstérmet szerzett a szám vasárnapi döntőjében a bulgáriai Plovdivban zajló evezős-világbajnokságon, ahol az olimpiai műsorban nem szereplő számokban rendeznek versenyeket. A győzelem a címvédő dán Henrik Stephansené lett. A Vác Városi Evezős Club két éve vb-bronzérmes sportolója - aki 25 évével a legidősebb volt a hatos fináléban - Stephansen és a tavalyi vb-n második olasz Pietro Ruta mellett egy-egy svájci, amerikai és osztrák riválissal küzdött meg a nemzetközi szövetség honlapjának tanúsága szerint. Galambos remek rajtot vett, 500 méternél ő vezetett, féltávnál azonban már a favorit dán állt az élen, s az amerikai Andrew Campbell Jr. is megelőzte a magyart. A 2000 méteres táv utolsó negyedéhez érkezve dán, amerikai, olasz volt a sorrend az élen, de Galambos ott volt a vezető trió nyakán, s a hajrában csapásról csapásra egyre feljebb kapaszkodott. Az izgalmas finis végén aztán Stephansen ért elsőként a célba, az amerikai és olasz riválisát lehajrázó magyar evezős pedig pályafutása legnagyobb sikerét aratva második lett. "A verseny eleje és vége nagyon jól sikerült. Örülök, hogy maradt energiám a hajrára, mert nagyon kemény küzdelem volt. A döntő előtt még állítottunk a hajómon, ez a húzás is nagyon jól sült el. Éremért jöttem a vb-re, és nagyon boldog vagyok az ezüsttel" - mondta a magyar versenyző. Galambos Péter, aki Rapcsák Károly tanítványa, a magyar evezőssport történetének tizedik világbajnoki érmét szerezte.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft