"GALLICOOP ZRT." címkével ellátott hírek
Átadták a Gallicoop Zrt. mintegy 1,69 milliárd forintból megépült új csomagolócentrumát a Békés megyei Szarvason szerdán. A fejlesztést 50 százalékban a kormány támogatta, a fennmaradó részt a vállalat saját erőből finanszírozta.
Nehéz évre, a tavalyitól némileg elmaradó, 400-600 millió forint nyereségre számít a baromfifeldolgozó Gallicoop Zrt., ugyanis a távol-keleti piacok még nem álltak vissza a madárinfluenza miatti visszaesés után, Európában pedig a lengyel dömpingáru nyomja le az árakat - mondta Erdélyi István elnök-vezérigazgató az MTI-nek.
Csütörtökön este Szarvas legnagyobb adófizető vállalkozásait köszöntötték az önkormányzat vezetői. Mint kiderült, a dobogósok sorrendje, ahogyan hosszú évek óta, úgy az idén sem változott. A legtöbbet a Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt. fizette a város kasszájába, a második helyen a Pioneer Hi-Bred Zrt, a harmadikon pedig a Szarvasi Vas-Fémipari Zrt. áll.
Új csomagolóüzemmel bővül a szarvasi Gallicoop Zrt., a mintegy 1,65 milliárd forintos beruházásból megépülő üzem átadása jövő év első felében várható - mondta Erdélyi István, a Gallicoop Zrt. elnök-vezérigazgatója az MTI-nek szerdán.
Bemutatták a Békés megye TOP 100-as vállalatairól szóló kiadványt pénteken Békéscsabán, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitó fórumán. Az első három helyen a békéscsabai Linamar Hungary Zrt., a szarvasi Gallicoop Zrt., valamint a Guardian Orosháza Kft. áll.
Az új piacok és termékcsoportok mellett több mint 300 millió forintból hatékonyságnövelő fejlesztést hajtott végre az idén - bővítette takarmánykeverő üzemét az egyik legnagyobb hazai baromfitermelő, a szarvasi Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt., tájékoztatta a cég kedden közleményben az MTI-t.
A Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt. tavalyi árbevétele 33 milliárd forint volt, csak hibahatáron belül nőtt, 1 milliárd forinttal haladta meg a 2013-ast; a korábban az orosz piacra szállított termékeinek pedig nyugat-európai piacokat talált - mondta el Erdélyi István a cég elnök - vezérigazgatója az MTI-nek.
A szarvasi székhelyű Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt. tavaly 31 milliárd forintos árbevétellel zárta az évet, amely 13,6 százalékos forgalomnövekedést jelent 2010-es 27,3 milliárd forintos árbevételhez képest - közölte a társaság pénteken.
Átadták Magyarország legnagyobb és legkorszerűbb biogázüzemét Szarvason, amely közel 500 millió forintos EU-támogatással mintegy 4,5 milliárd forintból – 3 évig tartó előkészítő munkát követően –, alig több mint egy év alatt épült fel. A teljes mértékben megújuló energián alapuló, a közép-európai régióban példaértékű zöldmezős, területfejlesztéssel egybekötött beruházást az – ez év júliusáig Aufwind néven működő – r.e Bioenergie GmbH hazai leányvállalata, az Aufwind Schmack Első Biogáz Kft. valósította meg. A 4,17 megawatt teljesítményű üzemet, amely egy 18-20 ezer lakosú város teljes energiaellátására is alkalmas, ma avatta fel a beruházók, a város polgármestere és a projektben közreműködő Gallicoop Zrt. vezetője mellett Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke, valamint a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól Gémesi Zsolt, zöldgazdasági-fejlesztési főosztályvezető.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
6 210 Ft