"GASZTRONÓMIA" címkével ellátott hírek
Pénteken startol a XX. Szarvasi Szilvanapok című gasztrofesztivál! Ezúttal Prohászka Béla Venesz díjas mesterszakáccsal, a rendezvény látványkonyha vezetőséfjével hangolok a programfolyamra – bő 20 éve ismerjük egymást; tegeződtünk.
Igazi gasztronómiai utazásra invitálja Önöket a Nefelejcs Békési Kulturális és Hagyományőrző Közhasznú Egyesület.
Helyi gasztronómiára alapozott kínálatával a Mecsek Zöldút Egyesület nyerte a Magyarország legízletesebb vendégváró úti célja elnevezésű díjat - tájékoztatta a versenyt szervező Magyar Turizmus Zrt. az MTI-t.
A programsorozatot kilencedszer rendezik meg, az eredetileg New Yorkból indult ötlet töretlen sikernek örvend hazánkban.
Egy csipet Magyarország címmel indul az új Kiváló Európai Desztinációk (European Destinations of ExcelleNce, EDEN) pályázat, amelyen a Magyar Turizmus Zrt. Magyarország "legízletesebb vendégváró úti célját" keresi. A pályázatok beadási határideje május 26.
Kilónként százezer euróba, vagyis több mint harminc millió forintba kerül az arannyal dúsított kaviár, amelyet egy albínó tokhalféle ikrájából készít egy salzburgi halkereskedő.
Az önmagukkal békében élő emberek gyakran mondják, mikor megkérdezik őket életükről: szerencsém van, mert abból élhetek, amit szenvedélyesen szeretek, hiszen a hobbim a munkám. Ezek az emberek általában nem csak lélekben erősek és kiegyensúlyozottak, hanem anyagilag is. Az élvezettel és szeretettel végzett munka eredménye ugyanis rendszerint az erkölcsi mellett pénzbeli sikerekkel is együtt jár.
A magyar nemzeti parkok és a natúrparkok ízei mutatkoznak be és várják az érdeklődőket a hosszú hétvégén a tájegységekre jellemző ínyencségekkel, kézműves termékekkel országszerte hét helyszínen.
Egy egész heti programsorozattal „készült” Doboz nagyközség a szüretre. Fotókiállítás, gasztronómiai bemutató, játszóház, zene és tánc, bál és felvonulás színesítette a programot. A települések életének fontos részét képezik a közösségi programok, nem csak kizökkentenek a munkás hétköznapokból, de közösséget is kovácsolnak.
Szilvából készült különleges ételekkel és italokkal várják az érdeklődőket a pénteken kezdődő és három napig tartó 17. Szarvasi Szilvanapokon, a Dél-Alföldi Régió meghatározó gasztrokulturális rendezvényén.