"GÁT" címkével ellátott hírek
A mértékadó árvízszintnél csaknem egy méterrel magasabbra emelik a Hármas-Körös jobb parti, csaknem öt kilométer hosszú gátját Gyomaendrőd térségében - közölte a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kövizig) szerdán az MTI-vel.v
Többórás sorok alakultak ki a benzinkutaknál, ahogy mindenki egyszerre megindult.
Erdélyből négy, a Kárpátaljáról egy busz érkezett Magyarországra, a legkritikusabb helyzetben lévő településekre.
Pilismaróton csak a honvédség búvárai mehetnek az átázott gát közelébe - közölte a Magyar Honvédség (MH) Facebook-oldalán szombat délután.
A vízügyi szakemberek valószínűsítik, hogy a szerda esti földrengés semmilyen károsodást nem okozott a Duna-menti védművekben - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője az MTI-vel.
Több lakóházat is körbezárt az áradó Kerka a Zala megyei Lovásziban, ezért mintegy negyven ember biztonságba helyezéséről kell gondoskodnia a tűzoltóknak - tájékoztatta a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője hétfőn az MTI-t.
Hettita duzzasztógátat tártak fel Törökországban, Anatólia északi részén, a régészek szerint az építési eljárások nem sokat változtak az elmúlt három évezred során, csupán az ókorban cement helyett agyagot használtak.
A gátak megerősítése, a lakosság kitelepítése és elhelyezése, az elöntéssel fenyegetett épületek védelme, a szennyezett víz továbbjutásának megakadályozása volt a védelmi erők feladata.
Máig nem kártalanították azokat, akiknek földjeit, telkeit, ingatlanjait kisajátították a Sajó-völgye több településén.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft