"GÁZ" címkével ellátott hírek
Lehetségessé válhat az azeri gáz szállítása Magyarországra 2021 után, és ennek előkészítésére energetikai munkacsoport létrehozásáról állapodott meg pénteken Bakuban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azeri kollégájával, Parviz Shahbazovval.
Se a napi, se a téli földgázfogyasztási rekord nem dőlt meg december eleje és február vége között - derül ki a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) szerdán közölt összesítéséből.
A magyarországi lakossági energaiárak a legalacsonyabbak között vannak 29 európai ország viszonylatában – derül ki a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal (MEKH) vizsgálatának eredményéből, amelyet pénteki számában ismertet a Világgazdaság.
Az alacsony beszerzési árak révén mérsékelni lehetne a lakossági energiaárakat- idézi az MTI a Magyar Nemzetnek nyilatkozó szakértőket.
Van elég gáz, már 3,2 milliárd köbméter van a tárolókban - közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal képviselője.
A Mol Nyrt. új, kereskedelmi értékű gázt és kondenzátumot, a földgázból a felszínen leválasztott folyékony szénhidrogént talált Pakisztánban az általa irányított TAL blokk Mardan Khel-1 kutatófúrásánál - közölte a magyar olajipari cég kedden a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
A külgazdasági és külügyminiszter szerint 3-5 évre lehet elegendő az a gázmennyiség, amit az idén lejáró hosszú távú szerződés alapján még nem hívott le Magyarország, de kedden a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel kötött politikai megállapodás értelmében lehívhat majd a következő években.
Orbán Viktor miniszterelnök bízik abban, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök február 17-i budapesti látogatása alatt tető alá tudja hozni a hosszú távú gázszállítással kapcsolatos megállapodást. A kormányfő pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában Angela Merkel német kancellár magyarországi látogatásáról is szólt, hangsúlyozva, hogy nincs problémás terület a magyar-német kétoldalú együttműködésben. A rádióinterjúban egyúttal jelezte azt is, elképzelhetőnek tartja a bankadó fokozatos csökkentését a következő években.
Megoldás lehet például az Azerbajdzsánból a déli folyosón keresztül érkező gáz Közép-Európába juttatása - mondta a tárcavezető a moszkvai döntés után. Vlagyimir Putyin hétfőn bejelentette: Oroszország a jelenlegi körülmények között, az EU ellenkezése miatt nem tudja megkezdeni a Déli Áramlat gázvezeték tervének megvalósítását.
A Kínába irányuló orosz földgázszállítás mértéke középtávon meghaladhatja az Európába szállítottat - jelentette ki Alekszej Miller, az orosz Gazprom vezérigazgatója Pekingben, miután a kínai és orosz részről vasárnap újabb keretmegállapodást írtak alá az orosz gázexport növeléséről.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft