"GÁZ" címkével ellátott hírek
Se a napi, se a téli földgázfogyasztási rekord nem dőlt meg december eleje és február vége között - derül ki a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) szerdán közölt összesítéséből.
A magyarországi lakossági energaiárak a legalacsonyabbak között vannak 29 európai ország viszonylatában – derül ki a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal (MEKH) vizsgálatának eredményéből, amelyet pénteki számában ismertet a Világgazdaság.
Az alacsony beszerzési árak révén mérsékelni lehetne a lakossági energiaárakat- idézi az MTI a Magyar Nemzetnek nyilatkozó szakértőket.
Van elég gáz, már 3,2 milliárd köbméter van a tárolókban - közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal képviselője.
A Mol Nyrt. új, kereskedelmi értékű gázt és kondenzátumot, a földgázból a felszínen leválasztott folyékony szénhidrogént talált Pakisztánban az általa irányított TAL blokk Mardan Khel-1 kutatófúrásánál - közölte a magyar olajipari cég kedden a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
A külgazdasági és külügyminiszter szerint 3-5 évre lehet elegendő az a gázmennyiség, amit az idén lejáró hosszú távú szerződés alapján még nem hívott le Magyarország, de kedden a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel kötött politikai megállapodás értelmében lehívhat majd a következő években.
Orbán Viktor miniszterelnök bízik abban, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök február 17-i budapesti látogatása alatt tető alá tudja hozni a hosszú távú gázszállítással kapcsolatos megállapodást. A kormányfő pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában Angela Merkel német kancellár magyarországi látogatásáról is szólt, hangsúlyozva, hogy nincs problémás terület a magyar-német kétoldalú együttműködésben. A rádióinterjúban egyúttal jelezte azt is, elképzelhetőnek tartja a bankadó fokozatos csökkentését a következő években.
Megoldás lehet például az Azerbajdzsánból a déli folyosón keresztül érkező gáz Közép-Európába juttatása - mondta a tárcavezető a moszkvai döntés után. Vlagyimir Putyin hétfőn bejelentette: Oroszország a jelenlegi körülmények között, az EU ellenkezése miatt nem tudja megkezdeni a Déli Áramlat gázvezeték tervének megvalósítását.
A Kínába irányuló orosz földgázszállítás mértéke középtávon meghaladhatja az Európába szállítottat - jelentette ki Alekszej Miller, az orosz Gazprom vezérigazgatója Pekingben, miután a kínai és orosz részről vasárnap újabb keretmegállapodást írtak alá az orosz gázexport növeléséről.
Az előzetes megállapodás értelmében a Gazprom ezer köbméterenként 385 dollárért exportál földgázt Ukrajnába. Az ár ideiglenes, csak a téli időszakra vonatkozik.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
6 210 Ft