"GÁZ" címkével ellátott hírek
A fűtési szezon idején a híradásokban nagy számban jelennek meg szén-monoxid mérgezéssel kapcsolatos halálesetek. A tegnapi napon egy 13 éves lány vesztette életét zuhanyozás közben. A hiedelemmel ellentétben a szén-monoxid mérgezés nem csak álmunkban érhet minket. A mostani eset jól rávilágít arra, hogy az állampolgároknak (sőt, néha a fűtési rendszereket kiépítőknek is) milyen kevés ismerete van a mindennapi veszélyekről.
A Déli Áramlat gázvezeték olyan hatalmas projekt, amelyet, miután elindult, már nem lehet leállítani - mondta a Gazprom orosz energiaipari óriáscég befektetésekért felelős leányvállalatának vezetője csütörtökön a dél-oroszországi Anapában.
Munkagép rongált meg egy gázvezetéket Békéscsabán. Személyi sérülés nem történt az esetnél.
A Déli Áramlat magyarországi szakaszának építése 2015 áprilisában kezdődik - ezt tartalmazza a Gazprom orosz gázipari cég keddi bejelentése, amelyet az ITAR-TASZSZ idézett.
A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) földgázfogyasztási adatai szerint egy fogyasztó átlagosan 12 köbméterrel - 17 százalékkal - kevesebb gázt fogyasztott az idei enyhe októberi hónapban, mint 2011-ben (ekkor volt a jelenlegihez hasonló a lakossági és nem lakossági fogyasztók aránya), így több mint 1200 forintot takarított meg.
A Demokratikus Koalíció szerint a kormány feláldozza a magyar gázellátás biztonságát a rezsicsökkentés kampányában azzal, hogy eladja a magyarországi tárolókban lévő párnagázt.
Az idén már nem készül több földgázt vásárolni a Naftohaz ukrán állami gázvállalat Oroszországtól, a Magyarországon és Lengyelországon keresztüli gázimport azonban változatlanul halad - írta kedden a Kommerszant-Ukrajina című lap az Ukrtranszhaz gázszállító vállalattól származó értesülésre hivatkozva.
Uniós támogatással, 957 millió forintból építi fel új gázátfejtő telepét a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Fényeslitke ipari-logisztikai parkjában az Alveare Zrt. - közölte a projekt kommunikációjáért felelős társaság szerdán az MTI-vel.
Zsigó Róbert szerint novembertől a tavalyi árhoz képest 20 százalékkal kevesebbet fizetnek a családok a gázért, a távhőért, az áramért.
A 11,1 százalékos rezsicsökkentés a fűtési szezon kezdetétől lép életbe. Ez idén már a harmadik díjcsökkentés. Egy átlagos család évente több mint 100 ezer forintot spórolhat. Szakértők szerint az újabb árcsökkentés hatására tovább mérséklődhet az infláció, így többet érnek majd a nyugdíjak és a fizetések - írja a hirado.hu.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft