"GÁZA" címkével ellátott hírek
Sikeres szétválasztó műtét hajtottak végre szaúdi orvosok egy Gázai övezetben született palesztin sziámi ikerpáron.
A Gázai övezetet uraló radikális iszlamista Hamász lehet a felelős Mázen Fukaha múlt pénteki megöléséért Avigdor Liberman izraeli védelmi miniszter utalása szerint - jelentette a helyi közszolgálati rádió vasárnap.
Az izraeli légierő két légicsapást hajtott végre csütörtök reggel a Gázai övezetet uraló radikális iszlamista Hamász szervezet ellen, válaszul arra, hogy az övezetből előző este rakétát lőttek ki Izraelre - jelentette a helyi média.
A gázai övezetben tilos bulit rendezni csütörtök este, a szállodákat is figyelmeztették. "Az újév megünneplése ellentétes az iszlámmal és szabályaival. Ez elsősorban nyugati szokás, melyet mi itt, Gázában nem tudunk elfogadni" - közölte egy rendőrségi szóvivő.
Mahmúd Abbász palesztin elnök 13 millió dolláros luxusrezidencia építtetését tervezi Rámalláh mellett - értesült a ynet, a Jediót Ahronót című izraeli újság honlapja pénteken.
Izrael szerda éjjel a Hamasz egyik gázai fegyverkészítő műhelyét támadta, válaszul egy éjfél körül Gázából Izraelre indított rakétára - értesült a jeruzsálemi közszolgálati rádió.
Útnak indult Kréta délkeleti partjaitól a Szabadság III. névre keresztelt harmadik "blokádtörő flottilla" a Gázai övezet felé, élén a Marianne av Göteborg nevű svéd hajóval - jelentette pénteken az izraeli közszolgálati rádió.
Izrael újra megnyitotta hétfőn a Gázai övezetbe vezető átkelőhelyeit, amelyeket előző nap Móse Jaalón védelmi miniszter utasítására lezárt – értesült a jeruzsálemi közszolgálati rádió.
A Gázai övezetből a tavalyi Erős szikla hadművelet óta először rakétákkal lőtték kedd este Izraelt – jelentette az izraeli tízes kereskedelmi tévécsatorna esti híradása.
Kairó két napra megnyitotta kedden a Gázai övezettel közös határátkelőt az oda beutazók előtt, de a humanitárius katasztrófa szélére sodródott palesztin területről kiutazni akarók előtt továbbra is zárva marad az egyetlen kapu a külvilág felé.