"GAZDA" címkével ellátott hírek
Négy hét alatt százezren írták alá azt a petíciót, amelyet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) indított útjára, annak érdekében, hogy az Európai Bizottság azon törekvését - miszerint a Közös Agrárpolitika (KAP) forrásainak egy részét a migráció támogatására kívánják átirányítani - megakadályozza. A százezredik támogató, Szécsi Zoltán olimpiai bajnok vízilabdázó, gazdálkodó kömlői gazdaságában online írta alá a petíciót - derült ki a kormány Facebook oldalán vasárnap megjelent videóból.
Csökkenti az engedélyezéssel járó adminisztrációs- és költségterheket az új vízügyi szabályozás, amely a korábbi 5 évről 20 évre emelte az öntözésre szóló vízjogi üzemeltetési engedély érvényességét - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) csütörtökön az MTI-vel.
A vadállomány téli takarmányozásának nemcsak azért van jelentősége, mert segít a vadaknak átvészelni a kemény fagyokat, hanem a gazdák érdekeit is szolgálja, mert hozzájárul ahhoz, hogy a vadállatok helyhez kötődjenek és koncentrálódjanak, javuljon a trófeák minősége, és a rágáskárok is csökkenjenek - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kanara (NAK) az MTI megkeresésére.
Több mint 120 kutya és macska várja új gazdáját szombaton az Illatos úti ebtelepen rendezett örökbefogadó napon.
A Kiotói Egyetem szakemberei szerint ez azt jelenti, hogy az ebek képesek arra, hogy szociálisan együttműködjenek, ez a képesség csak a fajok igen kicsiny számára jellemző, leginkább az emberre és más főemlősökre.
Mit tehet a gazda, ha bántalmazza az állata? Van-e joga az állatnak a bíróságon? A kérdés már sok száz évvel ezelőtt is előkerült.
Egy mórahalmi gazda 2012-es meggyilkolása miatt ítélt el három erdélyi férfit első fokon csütörtökön a Szegedi Törvényszék.
Módosulna több, az agrárkamara működésével kapcsolatos törvény. Az adatszolgáltatási rendre vonatkozó szabályok pontosítására azért van szükség, hogy a kamara megfelelően el tudja látni a tagsággal kapcsolatos nyilvántartási feladatokat.
Kukoricát lopott Sarkadon az a hármas, akiket hamar elfogtak a rendőrök - tudatta a BMRFK.
Teljes útzárral tiltakozik egy legelője elvesztése miatt elégedetlen gazda Berettyóújfalunál Mavranyi Zsigmond nyáját a ráterelte a 42-es útra.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft