"GAZDAGOK" címkével ellátott hírek
Az Európai Unióban (EU) élő gazdagok és szegények közötti szakadék egyre szélesebbé vált az utóbbi évtizedekben, de az egyenlőtlenségek ellen kifejtett uniós küzdelemnek köszönhetően még mindig kisebb mint a világ más régióiban - írta a vagyoni egyenlőtlenségeket elemző francia intézet (WID) friss jelentésében.
Az Európában egyre növekvő terrorfenyegetettség és az angolszász országokra jellemző politikai bizonytalanság egyre inkább arra készteti a vagyonosabbakat, hogy a világ zajaitól félreeső, biztonságos helyen keressenek búvóhelyet maguknak. Az elmúlt évek tapasztalata azt mutatja, ezt meg is találták egy kellőképpen távoli szigeten, ahol a tehenek száma jócskán meghaladja a lakosságét - írja a hvg.hu.
Ingyenes lesz az étkezés ősztől az óvodában a hároméves gyerekeknek, majdnem mindenkinek - erről beszélt Lázár János egy tegnapi rendezvényen. A miniszter szerint azt próbálják megoldani, hogy csak a leggazdagabbak - nagyjából a családok 10 százaléka - fizessenek, a többiek ne - írja a híradó.hu.
Új karácsonyi hagyomány terjed az Egyesült Államokban: tehetős "Mikulások" kifizetik a szűkölködő családok játékbolti számláit. A Toys R Us játékáruház-lánc massachusettsi boltjaiban anonim adományozók rendeztek olyan számlákat, amelyeket a karácsonyra megrendelt játékokért kellett volna a vásárlóknak apránként kifizetni.
Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében, akik egy-egy állatért átszámolva több tízmillió forintot is hajlandók fizetni.
Adományozási rekordot döntöttek tavaly a brit közélet szupergazdagjai.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft