"GAZDASÁGI VÁRAKOZÁSOK" címkével ellátott hírek
A britek nagy többsége pénzügyi helyzetének stagnálását vagy romlását várja az idén, saját munkahelyét azonban viszonylag biztosnak érzi.
A tavalyinál jobb helyzetben, kedvezőbb növekedési kilátásokkal kezdi az idei évet a magyar gazdaság a nemzetgazdasági miniszter szerint, Varga Mihály az előzetes adatok alapján arra számít, hogy 2017-ben a gazdaság éves növekedési üteme 4,1 százalékos volt, idén pedig 4,3 százalékos lehet.
A gazdasági válság kitörése óta először javult a lakosság gazdasági várakozásokkal kapcsolatos hangulata Európában a Cetelem bank felmérése szerint, amelyből kiderül az is, hogy 12-ből 8 országban bizakodóbbak az emberek, mint tavaly, s várhatóan többet is költenek majd. Az elemzés alapján a magyarok is elszakadtak az évekig tartó mélypontról, s bár osztályzataik alacsonyak, a javuló tendencia egyértelmű.
A GKI konjunktúra-index szezonális hatásoktól megtisztított értéke, a fogyasztói várakozások erőteljesen javulása illetve az üzleti várakozások némi romlása mellett, mínusz 19,0 százalékról mínusz 19,4 százalékra változott júniusban - áll a GKI Gazdaságkutató Zrt. felmérésében.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó