"GAZDASÁGPOLITIKA" címkével ellátott hírek
A jövő évi választáson meg kell védeni a béremelésekre és az alacsony adókra épülő gazdaságpolitikát, és ha ez sikerül, 2020 körül a magyar gazdasági növekedés elérheti az 5 százalék fölötti tartományt - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió 180 perc című műsorában.
A devizaalapú hitelek átváltására tett intézkedések miatt ezúttal dicsérik Orbán Viktor miniszterelnök gazdaságpolitikai lépéseit - írta a Financial Times.
A kormány gazdaságpolitikája egyértelműen sikeres az infláció leszorításában, az alacsony infláció legfőbb nyertesei pedig a családok mellett leginkább a nyugdíjasok, hiszen a bérekkel együtt a nyugdíjak vásárlóértéke is nő - reagált a Nemzetgazdasági Minisztérium a legfrissebb inflációs adatokra szerdán.
A feketegazdaság további visszaszorítását, a foglalkoztatás és a hitelezés bővítését, valamint a demográfiai kihívásokra való reagálást, a gyermekvállalást ösztönző intézkedéseket nevezte a következő időszak fő gazdaságpolitikai teendőinek Varga Mihály. (Forrás: kormany.hu)
Közzétette hétfőn az uniós tagállamok számára készített úgynevezett országspecifikus gazdaságpolitikai ajánlásokat az Európai Bizottság. A Magyarország számára készített javaslatok között első helyen az államadósság további csökkentése szerepel, második a hitelezés elősegítése, a harmadik pedig a cégek adórendszerének egyszerűsítése.
Az országgyűlési választáson az emberek igent mondtak az új gazdaságpolitikára, amelynek célja egy munkaalapú, nem pedig "spekulációalapú" gazdaság felépítése - értékelte a tíz nappal ezelőtti választást Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Budapesten, a Szakma Kiváló Tanulója és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny döntőjének záróünnepségén.
Egyre kiszámíthatóbb lesz a magyar gazdaságpolitika - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára a CNBC televíziónak Budapesten.
Hétfőtől péntekig tartó sztrájkokkal követelik az olasz szakszervezetek a római kormány gazdaságpolitikájának módosítását, a megmozdulásokhoz az olasz diákszervezetek és környezetvédők is csatlakoznak.
Még nem tudni, az eurózóna válsága leért-e a gödör aljára, vagy van még lejjebb - mondta Rácz Margit. A közgazdász hangsúlyozta: a kelet-közép-európai régióban jobbak a növekedési esélyek, mint máshol.
Az MSZP választmányának helyettese és a stratégiai bizottság elnöke Harangozó Gábor sajtótájékoztató keretében számolt be a párt új programjáról, illetve arról, szerintük miért változtat a FIDESZ a választási törvényen.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft