"GENETIKA" címkével ellátott hírek
Kutatások szerint a genetika csak 5-10 százalékban felelős a rák kialakulásáért - mondta Gundy Sarolta kutató az M1 aktuális csatornán kedden.
Nem titok, hogy a gyermekek rengeteg dolgot örökölnek a szüleiktől, de azt tudtad, milyen arányban, és pontosan ki milyen téren dominánsabb?
Közös genetikai gyökerei vannak az ember és a kutya túlzott barátságosságának - derítették ki az amerikai Princeton Egyetem kutatói.
Mintegy 35-40 százalékban örökli a gyerek a szüleitől a testtömegindexét (BMI), vagyis azt, hogy vékony, átlagos vagy túlsúlyos lesz-e - állapította meg egy új brit tanulmány.
Ki ne álmodna arról, hogy halhatatlan lesz? Persze fiatal külsővel, teljesen egészségesen. Ez ma még csupán képzeletünkben vagy a filmekben lehetséges, de a kutatók, köztük magyar genetikusok is fantasztikus felfedezésekre bukkantak az örök élet titkát kutatva.
Angliában engedélyezhetik az embrió DNS-ének megváltoztatását az anyába való beültetés előtt. Ezzel kiküszöbölnék, hogy a gyermek megkapja az örökletes betegségeket. Falus András genetikus, akadémikus szerint a probléma az, hogy nem tudjuk, a sejtmagok manipulációja nem okoz-e epigenetikai változást a gyermeknél.
Ha valaki nem ismeri fel a színeket, az a mindennapi életében és a munkájában is nagyon sok problémát okozhat. Lehet-e ezen segíteni? – erről is szó volt a Napközben adásában.
Egy új nagyszabású vizsgálat hat genetikai variánst azonosított, amely összefüggésben állhat a rendszeres kávézással.
A rokoni kapcsolatban nem álló barátok között is kimutatható bizonyos genetikai hasonlóság - állapította meg egy amerikai tanulmány.
A kisgyermekek erőszakos viselkedése inkább genetikai okokkal függhet össze, kevésbé a környezetükben látott mintákkal - derült ki a Montreali Egyetem nagy szabású ikerkutatásából.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft