"GITÁR" címkével ellátott hírek
10 éves kortól várjuk a gitár iránt érdeklődő gyerekeket a békési Kecskeméti Gábor Kulturális Központba 2017. július 31 - augusztus 4. között megrendezésre kerülő napközis gitár táborunkba.
Elvis Presley gitárját, melyet édesapjától kapott, 334 ezer dollárért (93,7 millió forintért) árverezték el New Yorkban - számolt be róla a BBC hírportálja.
Mike Gotthard, az Ocho Macho zenekar és Bodor Máté, az Alestorm gitárosa is csatlakozott az idei szolnoki Gitármánia Zenei és Továbbképző Tábor hatvan oktatója közé; a július 20. és 26. közötti rendezvényen koncertezik többek között a kanadai Dave Goodman és az Alapi Power Trió is.
Egyszer volt, hol nem volt….volt egyszer egy gitártábor 2014 nyarán, Kétegyházán. Sokadik tábor volt már ez, mégis különleges volt a maga nemében, ugyanis idén 80 gyerek és fiatal kapott lehetőséget arra, hogy zenei tudását elmélyítse. Ebben elismert szakemberek segítették a zenészpalántákat, közöttük volt Petruska András is. Az énekes, gitáros előadó, dalszerző, hangszerelő Andrissal beszélgettünk.
A slide technikájáról ismert, hosszú ideje betegeskedő kiváló zenészt 70 éves korában szerdán Zürichben érte a halál.
Saját korábbi rekordját döntötte meg a lengyelországi Wroclaw városa, ahol egyszerre 7344 zenész adta elő gitáron Jimi Hendrix Hey Joe című számát.
Kilenc éves lett a Kemény Gitárklub. A jeles évfordulót, mint az előző öt évben, ezúttal is nagyszabású koncerttel ünnepelték a tagok. A szülinapi örömzenéléssel egyben adózni szerettek volna Bódi László, Cipő emléke előtt, aki március 11-n lesz egy éve, hogy égi közönségnek zenél. A fellépők ezért a Republic ismert és kevéssé ismert dalait adták elő február 16-án.
Az orvostudomány már ott tart, hogy akár gitározni is lehet egy agyműtét közben, amit ráadásul interneten közvetítenek.
408 ezer dollárt, vagyis majdnem 92 millió forintot fizetett egy névtelenséget kérő vevő egy New York-i árverésen egy ritka gitárért, amin John Lennon és George Harrison is játszott. A szombati árverést szervező Julien's Auctions 2-300 ezer dollárt remélt a hathúros elektromos gitárért, amelyet a VOX hangszergyár készített 1966-ban. A gitár kifejezetten a Beatles megrendelésére készült, az együttesre szabott gitárok egyik prototípusa volt.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft