"GLOBALIZÁCIÓ" címkével ellátott hírek
A globalizáció régi modellje véget ért, "a Kelet felzárkózott a Nyugat mellé", és a világ egy tekintélyes részének elege lett abból, hogy fejlett országok kioktatják például emberi jogokból, piacgazdaságból - mondta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Pekingben a közmédiának adott, kínai hivatalos látogatását összegző nyilatkozatában.
Egyes találgatások szerint Mark Zuckerberg politikai karrierre készül, de ő azt mondta egy interjúban, hogy most nem foglalkozik ilyesmivel, inkább a globalizáció jövője miatt aggódik.
Amerikában a télen a méhek harmada elpusztult, márpedig méhek nélkül nincs beporzás, anélkül pedig nincs gyümölcs, zöldség. Míg odaát nagy pénzeket fizetnek bérbeporzásért, idehaza inkább az a gond, hogy túl sok a méh, amelyek életét így a globálisan elterjedt kártevők mellett az éhínség is megkeseríti.
Az ipari berendezések tervezésével és gyártásával foglalkozó amerikai Flowserve Corporation zöldmezős beruházással globális szolgáltató központot hoz létre Debrecenben, amellyel 404 új munkahelyet teremt; a cég 4,3 milliárd forint értékű beruházáshoz 1,5 milliárd forint támogatást kap a költségvetésből - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.
A földi csigák elterjedésével mutatta be egy nemzetközi kutatócsoport, hogy globalizálja az ember az állatvilágot. A csigafajok eloszlásának régi mintái eltűnnek, mert a kereskedelmi kapcsolatokkal és más emberi tevékenységgel idegen fajok érkeznek mindenhová, veszélyeztetve az adott hely kevésbé alkalmazkodóképes fajait.
Az Európai Nemzeti Mozgalmak szövetsége – amelynek a Jobbik is tagja – egész Európára kiterjedő népszavazást tartana az új európai szerződésről. A pártszövetség tagjai a nemzeti identitás megőrzését és a szabad gazdasági érdekérvényesítés mellett foglaltak állást, és elutasítják az államok fölött álló szuperállam létrehozását.