"GÓL" címkével ellátott hírek
A magyar labdarúgó válogatott az Európa bajnokságon 2016. június 18-án este nyolc órakor kivetette nyakából Marseille 46 éves átkát. 1969. december 3-án világbajnoki pótselejtező mérkőzésen, a magyar labdarúgó válogatott a Stade Velodromeban 4-1-re kikapott a csehszlovák válogatottól, és nem jutott ki az 1970-es mexikói világbajnokságra.
Gera Zoltán szerdai gólja bekerült a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének tíz legszebb találata közé az európai szövetség (UEFA) szavazásán.
Nézőként nehéz volt ráhangolódni a mérkőzésre, mert nem voltak olyan cselekedetek a pályán, amelyek lázba hozhatták volna a közönséget. Mégpedig azért nem voltak, mert mind a két csapat jól tette a dolgát. Talán furcsán hangzik, de ez volt az igazság.
A békéscsabai lila randevú első félidejében a nézőtéren a vendégek, a pályán a hazaiak voltak a jobbak. Már ez is nagy meglepetésnek számít, hiszen a csabaiak bajnoki meccsei eddig más forgatókönyv szerint zajlottak. Az pedig, hogy a két szurkolótábor köszöntötte egymást a meccs előtt egészen különös jelenségnek számít a mai magyar focivilágban. Az meg még ennél is különlegesebb, hogy a Békéscsaba nyerni tudott az újpestiek ellen. Minden előjel a hazai győzelem ellen vallott, azonban ezen a mérkőzésen nem számítottak az előzmények, csak az számított, hogy az Előre sokkal jobban játszott ellenfelénél.
A magyar válogatott és a Sporting Kansas City csatárának, Németh Krisztiánnak a találatát választották az év góljának az észak-amerikai profi labdarúgóliga (MLS) idei szezonjában.
A hétvégi bajnoki forduló előtt nyugodtan kijelenthetjük, hogy abszolút pozitív volt a hangulat a magyar és a békéscsabai labdarúgás körül is. Ha az általánostól közelítünk a konkrét felé, akkor először mindenképpen a norvégok elleni két Európa bajnoki pótselejtező mérkőzésről kell szólnunk.
Az utolsó 2015-ös hazai mérkőzésén aratta második hazai győzelmét a Békéscsaba. Persze semmilyen messzemenő következtetést nem lehet levonni abból a tényből, hogy Békéscsabán csak a Fejér megyei csapatokat tudtak legyőzni a lila-fehérek. Tehát csak a bajnok Videoton és most a Puskás Akadémia csapatainak nem termett babér a Kórház utcai stadionban.
Nagyszerűen kezdte a mérkőzést a Békéscsaba, két perc alatt két gólt is szerzett, a tízedik percben már 2-0 volt az eredmény. Ekkor úgy tűnt, a játékosok lelkében és szellemében nem hagyott nyomott az előző forduló debreceni kudarca (0-7). A második félidő, ha nem sikerült olyan gyalázatosra, mint Debrecenben, de most sem jött össze a csabaiaknak. Most ugyan csak három gól kaptak, de most ez is vereséget ért.
A hetedik te magad légy (József Attila: A hetedik) – távoli asszociációnak tűnhet József Attilát előcitálni egy bajnoki labdarúgó mérkőzés miatt, de kétségtelen tény, hogy Békéscsaba majdnem a hetedik hazai bajnoki mérkőzésén szerzete meg első győzelmét. Az első ötből négyet elvesztett (DVSC, Vasas, Honvéd, Szombathely, az ötödiket döntetlenre adta (DVTK). Amúgy szembetűnő a fejlődés…
A Nemzeti Sport online Békéscsaba – Honvéd bajnoki labdarúgó-mérkőzésről szóló beszámolójának első mondata így hangzik: a piros-feketék 21 év után nyertek ismét a Viharsarokban bajnoki meccsen. Azt nem a bajnokság elején, hanem a végén játszották, annak a mérkőzésnek egyértelműen a szezon legjobb csapata a Békéscsaba volt az esélyese, a meccs egyébként a dobogós helyezések sorsáról volt hivatott dönteni. A történelmi tények ismertek, a meccset a lila-fehérek elvesztették, így a Honvéd lett a második és a Békéscsaba a harmadik helyezet a bajnokságban, a Vác mögött. (Egyébként az egész évben mutatott játéka alapján azt a bajnokságot a Békéscsabának kellett volna megnyernie.)
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft