"GOOGLE" címkével ellátott hírek
Számos európai hírügynökség az anyagaik "lerablásával" vádolta meg kedden a Facebookot és a Google-t, rámutatva, hogy az internetes óriásvállalatoknak a jelenleginél sokkal többet kellene fizetniük a sajtócégeknek a tartalmak után.
Az új TONE Platinum SE-n egyetlen gombnyomással el lehet indítani a Google Fordítót.
Egy neves szivárogtató már tudni véli, hogy az Android P-nek nevezett új oprendszert még augusztusban megjelenteti a Google.
Még ebben a hónapban megkaphatja minden eddiginél nagyobb bírságát a Google, az viszont már tisztán látszik, hogy nem ez az egyetlen dolog, amit "be kell nyelnie" a cégnek az Android miatt.
Egy nap sem kellett hozzá, az új uniós adatvédelmi rendelet életbe lépését követő néhány órán belül beleszaladhatott az első, igazán fájdalmasnak ígérkező pofonba a Facebook és a tulajdonában álló két másik szolgáltatás, az Instagram és a WhatsApp. Más területen ugyan, de a Google is hibázhatott.
A Google elérhetővé tette a nyár elején érkező Android P előzetes, fejlesztőknek szánt verzióját, amiből már ki lehet szúrni egy-két változást.
Azt eddig is tudtuk, hogy a cég nem az adófizetés bajnoka, most az is kiderült, mennyit spórol meg.
A brit belügyminisztérium biztonsági kérdésekért felelős államtitkára szerint adószankciókra számíthatnak azok az internetes óriáscégek, amelyek nem hajlandók együttműködni a brit kormánnyal az online felületeken megjelenő terrorista tartalmak terjedésének megakadályozásában.
A G7 gazdasági portál kiszámolta, mennyi közterhet kellene bevallania és befizetnie reklámbevételei után a két techóriásnak Magyarországon.
Három volt női alkalmazott pert indított a Google óriáscég ellen, mert ugyanazért a munkáért a férfiakénál kevesebb bért kaptak.