"GOOGLE" címkével ellátott hírek
Még ebben a hónapban megkaphatja minden eddiginél nagyobb bírságát a Google, az viszont már tisztán látszik, hogy nem ez az egyetlen dolog, amit "be kell nyelnie" a cégnek az Android miatt.
Egy nap sem kellett hozzá, az új uniós adatvédelmi rendelet életbe lépését követő néhány órán belül beleszaladhatott az első, igazán fájdalmasnak ígérkező pofonba a Facebook és a tulajdonában álló két másik szolgáltatás, az Instagram és a WhatsApp. Más területen ugyan, de a Google is hibázhatott.
A Google elérhetővé tette a nyár elején érkező Android P előzetes, fejlesztőknek szánt verzióját, amiből már ki lehet szúrni egy-két változást.
Azt eddig is tudtuk, hogy a cég nem az adófizetés bajnoka, most az is kiderült, mennyit spórol meg.
A brit belügyminisztérium biztonsági kérdésekért felelős államtitkára szerint adószankciókra számíthatnak azok az internetes óriáscégek, amelyek nem hajlandók együttműködni a brit kormánnyal az online felületeken megjelenő terrorista tartalmak terjedésének megakadályozásában.
A G7 gazdasági portál kiszámolta, mennyi közterhet kellene bevallania és befizetnie reklámbevételei után a két techóriásnak Magyarországon.
Három volt női alkalmazott pert indított a Google óriáscég ellen, mert ugyanazért a munkáért a férfiakénál kevesebb bért kaptak.
Megosztotta a felhasználókat a Google Instant, a keresésgyorsító funkció. Ezennel vége ennek a megosztottságnak, legalábbis a mobilvilágban.
A korábbinál relevánsabb tartalmakat kapnak azok, akik a Google kereső alkalmazással próbálnak megtalálni valamit. És egy olyan gomb is érkezik, amellyel értesítést kérhetünk arról, ha később kerül fel a netre valami új info a minket érdeklő témában.
Gigantikus, csaknem 750 milliárd forintnak megfelelő büntetést szabott ki az Európai Bizottság a Google-re. Az amerikai techóriás keresőmotorjának működésével kapcsolatos üzleti gyakorlata miatt kapta a 2,42 milliárd eurós bírságot. A korábbi hírek ennél jóval alacsonyabb, nagyjából egymilliárd eurós büntetésről szóltak.