"GOOGLE" címkével ellátott hírek
Azt eddig is tudtuk, hogy a cég nem az adófizetés bajnoka, most az is kiderült, mennyit spórol meg.
A brit belügyminisztérium biztonsági kérdésekért felelős államtitkára szerint adószankciókra számíthatnak azok az internetes óriáscégek, amelyek nem hajlandók együttműködni a brit kormánnyal az online felületeken megjelenő terrorista tartalmak terjedésének megakadályozásában.
A G7 gazdasági portál kiszámolta, mennyi közterhet kellene bevallania és befizetnie reklámbevételei után a két techóriásnak Magyarországon.
Három volt női alkalmazott pert indított a Google óriáscég ellen, mert ugyanazért a munkáért a férfiakénál kevesebb bért kaptak.
Megosztotta a felhasználókat a Google Instant, a keresésgyorsító funkció. Ezennel vége ennek a megosztottságnak, legalábbis a mobilvilágban.
A korábbinál relevánsabb tartalmakat kapnak azok, akik a Google kereső alkalmazással próbálnak megtalálni valamit. És egy olyan gomb is érkezik, amellyel értesítést kérhetünk arról, ha később kerül fel a netre valami új info a minket érdeklő témában.
Gigantikus, csaknem 750 milliárd forintnak megfelelő büntetést szabott ki az Európai Bizottság a Google-re. Az amerikai techóriás keresőmotorjának működésével kapcsolatos üzleti gyakorlata miatt kapta a 2,42 milliárd eurós bírságot. A korábbi hírek ennél jóval alacsonyabb, nagyjából egymilliárd eurós büntetésről szóltak.
Internet nélkül is működik, ráadásul nem is kell hozzá csúcstelefon: a Google új vizuális felismerő funkciója igazi sláger lehet a telefonokon.
Idén az első negyedévben Olaszországra kerestek rá a legtöbben Magyarországról, ezt Spanyolország és Ausztria követte, a városok közül a magyarok London iránt érdeklődtek leginkább, amelyet Barcelona és Róma követ, a negyedik helyen Dubai áll - ismertette a legfrissebb magyarországi turisztikai trendeket a Google magyarországi üzletfejlesztési vezetője sajtótájékoztatón szerdán, Budapesten.
Tavalyhoz hasonlóan a Google volt idén is a világ legértékesebb márkája - derült ki a Kantar Millward Brown médiapiaci kutatóvállalat "Brandz Top 100" felméréséből.