"GÖRÖGDINNYE" címkével ellátott hírek
A napok óta tartó meleg, csapadékos időjárást. Úgyhogy idén hamarabb fogyaszthatjuk.
A görögdinnye tömeges szedése várhatóan július első hetében kezdődik, öt-tíz nappal korábban, mint tavaly, amennyiben addig kedvező lesz az időjárás - közölte a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB) hétfőn az MTI-vel.
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei 110 000 doboz adózatlan cigarettát találtak egy bolgár tehergépjárműben az M43-as autópályán. A dohányterméket lefoglalták, az ügyben büntetőeljárás indult.
Exportra is jut az idei görögdinnyetermésből, amely 220-240 ezer tonnányi is lehet - mondta a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeB) elnöke.
Életerőtől kicsattanó terményektől rogyadoznak a zöldséges standok, az árak mégis a plafonon. A demagóg énünk (amelyik mindig az igazságérzetünkből fakad) azt kérdi: miért? Az analizátor azonban egy lépéssel tovább halad, és a békéscsabai piacon hegyezi a fülét. Különböző emberek – különböző nézőpontok, de a végeredménynél mindig a fogyasztó fagy le.
A magyar dinnye július eleje óta kapható a hazai üzletekben, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal kiemelt figyelmet fordít a nyári szezonális termékek, így a görögdinnye ellenőrzésére.
Megerősödött, talpra állt a magyar dinnyetermelés az elmúlt években, amit az is jelez, hogy a korábbi mintegy 5 ezer helyett ma már 6 ezer hektáron termelnek görögdinnyét az országban - hívta fel a figyelmet a földművelésügyi miniszter hétfőn a fővárosban, az egyik bevásárlóközpontban.
Várhatóan a jövő héten már magyar görögdinnyét árusítanak az áruházláncok Magyarországon, ezt több kereskedő cég is megerősítette szerdán az MTI-nek.
Több mint 50 tonna jelöletlen görögdinnyét vontak ki a forgalomból az ellenőrök egy görögdinnye-felvásárló telepen a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Balkányban - tájékoztatta Budai Gyula pénteken az MTI-t.
A görögdinnye szezonja hagyományosan július elejétől szeptember elejéig tart, de ma már a későn érő típusoknak köszönhetően az ősz első hónapjában is élvezhetjük az ízét - írja a gyulaihirlap.hu.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
6 210 Ft