"GREENPEACE" címkével ellátott hírek
A kínai városok nagyjából egyharmadában nőtt a levegőszennyezettség az idei második negyedévben, éves összehasonlításban - adta hírül csütörtökön a South China Morning Post című hongkongi lap a Greenpeace nemzetközi természetvédelmi és környezetvédelmi szervezet jelentésére hivatkozva.
A Greenpeace Magyarország szerint a Paks II beruházás csak állami támogatással tudna megépülni, a projekt több ponton is uniós jogot sért, és megvalósulás esetén korlátozná a szabad versenyt mind a magyar, mind az uniós villamosenergia-piacon. A szervezet azután jelentette ki ezt hétfőn, hogy benyújtotta a paksi beruházással kapcsolatos hivatalos véleményét az Európai Bizottság (EB) versenypolitikai főigazgatóságának.
A Greenpeace a budapesti Illatos úthoz közeli épületekben található házi porból vett mintákban háromféle szennyező anyagot is kimutatott, amelyek közül kettő szinte biztos, hogy a volt Budapesti Vegyiművek (BVM) területéről jutott ki - mondta Simon Gergely, a Greenpeace regionális vegyi anyag szakértője csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.
Az Északi-sarkvidék megmentésére irányuló újabb akciót indított útjára Prágában a Greenpeace mozgalom.
A Greenpeace szerint szennyező nehézfém vegyületek kerültek a Hortobágy folyóba, a Balmazújváros mellett található veszélyeshulladék-telepről. A vizsgálat alapján cink, nikkel és króm határérték fölötti szennyezése mutatható ki a tároló területén kívül is.
Vízbe esett és megsérült a Greenpeace egyik olasz nemzetiségű aktivistája szombaton a Kanári-szigetek közelében, amikor a nemzetközi környezetvédő szervezet három motorcsónakja meg akart közelíteni egy olajfúró hajót, hogy békésen tiltakozzon a tervezett olajfúrás tervei ellen.
A Greenpeace folytatja a méhgyilkos vegyszerek betiltásáért indított küzdelmet - közölte a Greenpeace Magyarország pénteken az MTI-vel.
A Földművelésügyi Minisztérium (FM) kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a génmódosított szervezetekre (GMO) vonatkozó jelenlegi uniós szabályozás semmiképpen ne módosuljon Magyarország számára kedvezőtlen, enyhébb irányba. A szaktárca eddig is és a jövőben is a leghatározottabban fogja képviselni a magyar mezőgazdaság GMO-mentességének megőrzését, mint alapelvet - közölte a minisztérium az MTI megkeresésére.
Több millió euró kárt okozott félresikerült devizaügyletekkel a Greenpeace-nek a nemzetközi környezetvédő szervezet egy munkatársa - írta a Der Spiegel.
Beperelte a székelyföldi Kovászna megye környezetvédelmi hivatalát a Greenpeace Románia amiatt, hogy engedélyezte az osztrák Holzindustrie Schweighofer társaság Rétyre (Reci) tervezett fafeldolgozó üzemének a felépítését.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft