"GREGOR LÁSZLÓ" címkével ellátott hírek
A korábbi évek hagyományainak megfelelően Budapest, Csepel a Halker Királyteam egyesület adott otthont a 2017 évi Point-fighting és Formagyakorlat Kick-boksz Országos Bajnokságnak.
A Békés Megyei Harcművész Szövetség meglehetősen tartalmas éves esemény és versenynaptárt alakított ki a 2017-es évre. A verseny és eseménynaptárban csakúgy, mint tavaly, terveztek egy olyan önvédelmi szemináriumot, amely a kés és a bothasználat tárgykörét járja körül. A rendezvény most májusban került lebonyolításra, még pedig a Magyar Tartalékosok Szövetsége (MATASZ) Békés megyei szervezetével közösen – mint 2016-ban és azt megelőzően.
A harcművész irányzatok szakmai fejlődésének fontos részét képezik a szemináriumok és táborok, ahol neves mesterektől tanulhatnak a résztvevők. Az ilyen jellegű táborok közvetlen hangulata egyben a közösséget is erősíti és jelentős lökés és energiát ad a további edzésekhez.
Április 8-9-én ismét nemzetközi versenysorozaton bravúroskodott Gregor László, a Békéscsabai Atlétikai Club kiválósága, Tóth Sándor mester tanítványa.
A hétvégén két versenyen is jeleskedett Tóth Sándor mester kiváló futója.
Élménnyel és ezüstéremmel tért haza Tóth Sándor mester tanítványa a meghívásos Ciprusi félmaratonról, melyről így számolt be:
Battonyán évekig rendezett a helyi ITF Taekwon-do klub, a Barátság SE olyan nyílt ITF taekwon-do versenyt, amelyen nem csak a Békés megyei, különböző irányzatú harcművész sportolók indultak, hanem az ország más részeiről is érkeztek versenyzők. A Barátság Kupák nem csak a versenylehetőséget bővítették, hanem erősítették a versenyzők, klubok, irányzatok közötti barátságot is. Aztán több évi szünet következett, majd idén ismét megrendezésre került a Barátság Kupa Nyílt ITF Taekwon-do országos verseny.
Gregor László, a Békéscsabai Atlétikai Club versenyzője biztos győzelmet aratott a Mezei Futó Magyar Liga második fordulójában, melyet szombaton rendeztek meg Nemesvámoson.
Kedden a hivatalos megnyitóval elkezdődött az utánpótlás kick-box világbajnokság. A megnyitó után beindult a nagyüzem nyolc tatamin és három ringben mérkőztek a versenyzők a 16-ba, majd a nyolc közé jutásért. Az már a létszámból és az előjelekből várható volt, hogy ez a világbajnokság nem lesz sétagalopp a magyar versenyzők részére. Az első nap magyar és Békés megyei részről felemásra sikeredett. (Gregor László, a Békés Megyei Harcművész Szövetég elnökének a beszámolója.)
Gregor László az elmúlt hétvégét a felkészülésnek szentelte: három nemzetközi versenyen háromszor ért a csúcsra.