"GYÁRFÁS TAMÁS" címkével ellátott hírek
Gyárfás Tamást ugyan jelölték, ő azonban nem vállalja az elnökjelöltséget a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) szeptember 24-én sorra kerülő tisztújító közgyűlésén.
Gyárfás Tamás szerint Magyarországnak mint házigazdának változatlanul törekednie kell arra, hogy fennmaradjanak a vizes sportokat összefogó nemzetközi szövetség, a FINA vezetőivel ápolt jó kapcsolatok.
Bienerth Gusztávot választották meg vasárnap a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnökévé.
Orbán Viktor miniszterelnök péntek délelőtt az Országházban fogadta Gyárfás Tamást, a Magyar Úszó Szövetség leköszönő elnökét, a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) alelnökét - tájékoztatta a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-t.
Gyárfás Tamás elnök írásban is benyújtotta lemondását, ugyanakkor január 8-ig, a rendkívüli elnökválasztó közgyűlésig még ellátja feladatait a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) élén.
Hosszú Katinka először nyilvánított véleményt hosszabban, amióta Gyárfás Tamás szerda reggel lemondott a Magyar Úszó Szövetségben betöltött elnöki posztjáról, s ebben a versenyző úgy fogalmazott: a rendszerszintű problémák nem szűntek meg a sportvezető távozásával.
Szabó Tünde reméli, hogy az úszók és a Magyar Úszó Szövetség között kialakult konfliktus lezárul Gyárfás Tamásnak "az úszósport érdekében hozott döntésével".
Hosszú Katinka és Gyurta Dániel is megosztotta véleményét a Facebookon Gyárfás Tamás lemondásáról.
Lemondott Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke. A sportvezető ezt szerda reggel közölte az MTI-vel.
Szombatra egyeztetést tervezett a MÚSZ a lázadó úszók edzőivel, ám ők külön-külön közölték, hogy nem tudnak ott lenni. A Nemzeti Sport szerint a legjobb úszók után már a legjobb edzők sem adnak Gyárfásék szavára.