"GYÉMÁNT" címkével ellátott hírek
Csak négy nagyobbat tártak fel eddig.
Nem akkora, mint a néhány hónappal ezelőtt talált 709 karátos darab, de a 476 karát is óriásinak számít.
Újra kalapács alá kerül a Pink Star gyémánt. A rendkívül ritka rózsaszín drágakő becslések szerint rekordáron, legalább 60 millió dollárért cserélhet gazdát, három évvel az után, hogy ennél is többet kínáltak érte, a vevők végül mégis visszaléptek a tranzakciótól.
Az indiai üzletember kiérdemelte a világ legjobb főnöke címet, nem véletlenül.
Kategóriájában rekordáron, 30,8 millió svájci frankért (8,7 milliárd forintért) kelt el kedden a Sotheby's genfi árverésén egy különösen ritka rózsaszín gyémánt.
Szerencsésen megkerült egy méregdrága eljegyzési gyűrű, miután önkéntesek tucatjai napokig a kutattak utána a szemétben, bár a gyűrűt végül nem ők találták meg.
Rekordáron kelhet el a Sotheby's november 11-i genfi ékszerárverésén a Blue Moon nevű kék gyémánt, az aukciósház becslése szerint a drágakő 35-55 millió dollár (9,63-15,14 milliárd forint) közötti áron találhat gazdára.
Több mint kétmilliárd forint értékű, 232 karátos, 46,4 grammos nagy fehér gyémántot bányásztak ki a dél-afrikai Cullinan bányában - közölte kedden a bánya tulajdonosa.
Egyelőre múzeumba kerül a Petra Diamonds egyik dél-afrikai bányájában januárban talált kivételes kék gyémánt, amely szakértők szerint értékes információkkal szolgálhat arról, hogy milyen folyamatok zajlottak a Földön a drágakő keletkezése idején, vagyis hozzávetőleg egymilliárd évvel ezelőtt.
A sárga gyémántok esetében rekordot jelentő 14,5 millió frankért kelt el - igaz, csak második nekifutásra - a Sotheby's genfi aukcióján a Graff Vivid Yellow néven ismert drágakő, a történelmi Győzelem gyémánt azonban nem talált vevőre. Az ékszerárverés azonban így is rekordbevétellel, 125,5 millió frankkal zárult.