"GYERMEKOTTHON" címkével ellátott hírek
Húsz gyermek befogadására alkalmas speciális otthon épül a Békés megyei Pusztaottlakán 160 millió forintos európai uniós forrásból - közölte a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság az MTI-vel.
A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság cáfolja azokat a sajtóhíreket, amelyek szerint év végével megszűnik a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon működése a jelenlegi telephelyén, a Batthyány-kastélyban.
A Hűvösvölgyi Gyermekotthon lakói kapták a közmédia dolgozói által a Jónak lenni jó! jótékonysági kampányhoz kapcsolódóan összegyűjtött ajándékokat, amelyeket Bényi Ildikó műsorvezető adott át a gyerekeknek.
A gyermek meghallgatásán elismerte a bűncselekmény elkövetését. A gyermek életkora miatt nem büntethető. Az épületben senki sem tartózkodott, a tüzet megfékezték.
A Balassagyarmati Fegyház és Börtön fogvatartottjai gyűjtést kezdeményeztek a szátoki Margaréta Gyermekotthon javára; az adományt bűnmegelőzési program keretében adják át szerdán - tájékoztatta az MTI-t kedden az intézet sajtóreferense.
Jelentősen bővült az olyan, átmeneti ellátást nyújtó intézmények kapacitása az elmúlt négy évben, ahol a krízishelyzetbe került családokat, illetve az ideiglenesen felügyelet nélkül maradó gyerekeket helyezik el - írja a Magyar Nemzet szerdai számában.
Karácsonyi adománygyűjtést hirdetett a megyei gyermekotthonok lakói számára Pest megye kormánymegbízottja - közölte Tarnai Richárd hivatala MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.
A gyereknap minden gyermeké, így a Békés Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Központ is gyermeknapot szervezett szombaton az intézmény Degré utcai központjában mind az állami gondozásban lévő gyermekek, mind a sérült gyermekek számára.
Elfogtak három fiút, aki korábban egy kalocsai gyermekotthonban vascsővel megsebesített egy nevelőt, majd megszökött - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden.
Nem jogerősen tíz év fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre ítélte a Kecskeméti Törvényszék hétfőn azt a fiatalt, aki gyermekkorú társával életveszélyesen megsebesített egy nevelőt a bócsai gyermekotthonban 2011-ben.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
6 210 Ft