"GYERMEKVÁLLALÁS" címkével ellátott hírek
Ha Budapest elnyeri a 2024-es olimpia rendezési jogát, azon is elindulna Hosszú Katinka.
A népességfogyás megállítására Magyarország világviszonylatban is rengeteget költ, ehhez képest csak szerény javulást mutatnak a gyerekvállalás terén a héten bemutatott ifjúságkutatás számai. A magyarok nehezebben találnak párt maguknak, és egy sor félelmük van a családalapítás kapcsán. Talán a Nyugaton munkát talált fiatalok aggodalmait új lakhelyükön jobban kezeli az állam és a társadalom, körükben ugrásszerűen nő a születésszám.
Nőtt a gyermekvállalási hajlandóság Magyarországon: a termékenységi arányszám 2015-ben 1,44 volt, 15 százalékkal magasabb, mint négy évvel korábban - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szerdán Kaposváron.
Az énekesnő nem titkolta, hogy "dolgozik" párjával a babaprojekten, de a rajongók nem gondolták, hogy ilyen hamar sikerül teherbe esnie.
Százharminc francia orvos és biológus kiáltványban jelentette be pénteken, hogy a törvényt is megszegve meleg pároknak segített, hogy gyermeket vállalhassanak.
A kormány szociálpolitikája segíti a gyermekvállalást - jelentette ki a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnöke.
A gyermekvállalás feltételeinek javítását szolgálja a családi adókedvezmény, az otthonteremtési támogatás, az ingyenes iskolai étkeztetés és tankönyv, a bölcsődei rendszer átszervezése és több más intézkedés - ismertette az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában.
Az eddiginél rugalmasabb, nagyobb támogatást nyújtó rendszert vezetnek be, hogy biztosítsák a kisgyermekek napközbeni ellátását - mondta Novák Katalin.
Eddig egymillió kínai házaspár jelezte, hogy élni kíván a második gyermek vállalását lehetővé tevő kedvezménnyel, miután a világ legnépesebb országában tavaly ismét enyhítettek a több mint három évtizedes korlátozó politikán - közölte az állami családtervezési bizottság illetékese hétfőn.
Évi 10 milliárd forintot szán a kormány a megújult otthonteremtési támogatásokra. A keret felülről nyitott. Kovács Zoltán kormányszóvivő a köztévében azt mondta: egy olyan támogatási rendszert örököltek, mely mindenre alkalmas volt, csak a gyermekvállalás ösztönzésére nem. Az új lehetőségektől azonban azt várják, oldódik a feszültség az emberekben az otthonteremtést illetően.