"GYERMEKVÁLLALÁS" címkével ellátott hírek
A mai magyar fiatalok annyi gyermeket terveznek, ami elég lehet ahhoz, hogy a Magyarországon megálljon a népességfogyás - mondta az Emmi ifjúság- és családügyekért is felelős államtitkára egy hétfői budapesti rendezvényen.
Az elmúlt években többen vállaltak gyermeket Magyarországon - közölte a KSH Népességtudományi Kutatóintézetének igazgatója.
Tavaly május 30-án az orosházi önkormányzat képviselő testülete úgy döntött, hogy egyedülálló módon 18 000 Ft értékű Erzsébet-utalvánnyal és apró ajándékokkal kedveskedik az orosházi újszülötteknek. Az ötlet gazdája Dávid Zoltán polgármester, aki elkötelezett a város lakosságmegtartó erejét növelő intézkedések mellett.
Ha Budapest elnyeri a 2024-es olimpia rendezési jogát, azon is elindulna Hosszú Katinka.
A népességfogyás megállítására Magyarország világviszonylatban is rengeteget költ, ehhez képest csak szerény javulást mutatnak a gyerekvállalás terén a héten bemutatott ifjúságkutatás számai. A magyarok nehezebben találnak párt maguknak, és egy sor félelmük van a családalapítás kapcsán. Talán a Nyugaton munkát talált fiatalok aggodalmait új lakhelyükön jobban kezeli az állam és a társadalom, körükben ugrásszerűen nő a születésszám.
Nőtt a gyermekvállalási hajlandóság Magyarországon: a termékenységi arányszám 2015-ben 1,44 volt, 15 százalékkal magasabb, mint négy évvel korábban - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szerdán Kaposváron.
Az énekesnő nem titkolta, hogy "dolgozik" párjával a babaprojekten, de a rajongók nem gondolták, hogy ilyen hamar sikerül teherbe esnie.
Százharminc francia orvos és biológus kiáltványban jelentette be pénteken, hogy a törvényt is megszegve meleg pároknak segített, hogy gyermeket vállalhassanak.
A kormány szociálpolitikája segíti a gyermekvállalást - jelentette ki a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnöke.
A gyermekvállalás feltételeinek javítását szolgálja a családi adókedvezmény, az otthonteremtési támogatás, az ingyenes iskolai étkeztetés és tankönyv, a bölcsődei rendszer átszervezése és több más intézkedés - ismertette az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában.