"GYÓGYÁSZAT" címkével ellátott hírek
A hír6.hu Megyejárás rovatának soron következő állomása Gyopárosfürdő, illetve Orosháza volt. S, ha már a messze földön ismert és elismert komplexum szóba került, akkor mindenképpen érdemes megmerítkezni a 2015-ös esztendő eredményeiben, valamint a 2016-os év terveiben. A témakör alapos körbejárása végett szakavatott „idegenvezetői” segítséget kértünk és kaptunk.
Több megkérdezett magyar orvos is arról beszélt a hirado.hu-nak, szigorú feltételek mellett indokoltnak tartaná a marihuána tudatmódosító hatású összetevőjének használatát betegek kezelésében. Az Országos Idegtudományi Intézet főorvosa szerint jó hír az epilepsziával élőknek, hogy hamarosan Magyarországon is klinikai teszt kezdődik egy kannabisz-származékból készült gyógyszerrel. Ennek az orvosságnak, amely hivatalosan még nem engedélyezett, nincs tudatmódosító hatása.
Szép, gondmentes, fürdőzős nyári napok végén, amikor már az alkonyat simogatja a fürdőzők felhevült testét, amikor a forróság utáni bágyadtság igazi otthonra lel egy büfé árnyékos fái alatt, amikor egyre jobban esnek az üdítő kortyok, akkor nagyon nehéz elmondani az embereknek, hogy vége a napnak, menniük kell. Ráadásul úgy, hogy másnap visszavárják őket…
Hotel Regiment – ez a szálloda megnyílt, de ezt a nevet sohasem viselte, pedig a névadópályázat utolsó három nevében még benne volt. De a magas zsűri másképpen döntött, azt a pályázatot a Gyopár Klub Hotel név beküldője nyerte meg. Ezen a néven is nyílt meg Orosháza egykori laktanyája területén kialakított három csillagos szálloda, Békés megye legnagyobb konferenciaközpontjával. Ez 2006. október 20-án történt.
Gara Hotel. Története igazából akkor kezdődött el, amikor kiderült, hogy Füzesgyarmat környékén a föld alatt hatalmas kőolaj és földgáz kincs lapul. Mivel errefelé semmiféle előzménye nem volt a kőolajbányászatnak – az Alföld kellős közepén természetesen mezőgazdaságból éltek az emberek – az új lehetőségek kiaknázásához egyszerűen importálni kellett a szakembereket.
Szeged belvárosában, a Tisza Lajos körút és a Kossuth Lajos sugárút kereszteződésében a járdán, fakeretre felfutó növények árnyékában található az Anna kút, az egészségét megőrizni akaró, vagy gyógyulni vágyó, vagy egyszerűen csak megszomjazott szegediek egyik zarándokhelye. Mindenféle vízhordó edényekkel érkeznek, a fél literes műanyag üdítős palacktól kezdve a bádog kannáig.
Az orrszarvútülök kereskedelmének legalizálásában, és a piac szabályozásában látja az állatok megvédésének lehetőségét természetvédelmi szakemberek egy csoportja.
Bolívia újra csatlakozott az ENSZ kábítószer-ellenes egyezményéhez, miután a világszervezet elismerte az ottani őslakosok jogát a kokalevél fogyasztásához - jelentették be La Pazban.
A Kelo fenyő - több százéves ezüstfenyő - Finnország és Kanada északi részén honos, ott, ahol már nagyon szélsőséges és zord az időjárás. Rendkívül lassan nő, ezért évgyűrűi finom rétegekben követik egymást.
Első alkalommal engedélyezte az Európai Bizottság egy génterápiás eljárás forgalomba hozatalát, ami korszakalkotó pillanatot jelent az új gyógyászati területen.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft