"GYÓGYVÍZ" címkével ellátott hírek
Néhány érv, hogy felkeresse a „Sárrét Gyöngye” gyógyvizet.
A magyar gyógyvizek hungarikummá nyilvánítása érdekében együttműködési megállapodást kötött a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége és a Magyar Fürdőszövetség szerdán Budapesten.
A Harkányi Gyógyfürdőbe várják a héten a gyermekre vágyó párokat. Azért éppen ott, mert az ottani gyógyvíz jó hatással van a termékenységre is.
Magyarország a gyógyvizek hazája. Jó fürdőink vannak, amelyeket külföldről is sokan látogatnak. De milyen lehetőségeik vannak a magyar betegeknek? Miként juthatnak támogatáshoz, és egyáltalán: milyen betegségeket gyógyíthatunk a gyógyvízzel? Hasznos információkat szedett csokorba a közrádió műsora.
Magyarország adottságainak köszönhetően a termálvíz nagyhatalom. Vizeinek gyógyító hatásait nemcsak hazánkban ismerik el, hanem szerte Európában is, azonban hatása nem mindenkire van jótékony hatással. Így a következőkben leírjuk mindazt, mire kell odafigyelni gyógyfürdőzés esetén, kinek ajánlott és kinek nem használata.
Szeged belvárosában, a Tisza Lajos körút és a Kossuth Lajos sugárút kereszteződésében a járdán, fakeretre felfutó növények árnyékában található az Anna kút, az egészségét megőrizni akaró, vagy gyógyulni vágyó, vagy egyszerűen csak megszomjazott szegediek egyik zarándokhelye. Mindenféle vízhordó edényekkel érkeznek, a fél literes műanyag üdítős palacktól kezdve a bádog kannáig.
Ködben, párában és sejtelmes fényekben: vízi szilvesztert tartottak Demjénben.
Megyejárás: a hír6.hu csapata ezúttal Gyomaendrődre látogatott el, ahol a Liget Gyógyfürdő és Kemping tevékenységét Vass Ignác ügyvezető igazgató mutatta be.
A júniusi kánikula egyik legjobb ellenszere a strandolás. Ezt a nézetet vallják a tamási termálfürdő vendégei is.