"GYORSHAJTÁS" címkével ellátott hírek
Az átlagsebességet fogják mérni a traffipaxok, így nem lesz elég lelassítani a kamerákhoz közeledve.
Országos sebességellenőrzési akciót tart a rendőrség egész héten. Az a cél, hogy kiszűrjék azokat a sofőröket, akik a gyorshajtás miatt veszélyt jelentenek az utakon. A külföldre indulóknak is érdemes jobban odafigyelni a sebességre, ugyanis nem csak itthon, hanem Európa-szerte fokozott ellenőrzést tartanak.
A rendőrök tavaly óta dolgoznak az új projekten, de csak az idei évben állt minden össze ahhoz, hogy élesben is el tudják indítani.
Nem a rengeteg kátyús, rossz minőségű út kijavítása helyett, hanem baleset-megelőzési okokból úgy döntött a francia kormányzat, hogy lejjebb viszik a sebességhatárt.
A közlekedési bírságok több mint negyven százaléka jön össze a túl nehéz gázpedálokból.
S. Dan a gyilkosság előtt egy nappal ment szabadságra munkahelyén, a Nyíregyházán történtek után pedig rögtön Románia felé vette az irányt, és közben igazoltatták is.
A Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat azzal a békéscsabai férfival szemben, aki február 12-én este, a Szarvasi úton halálos balesetet okozott - írja a behír.hu.
Biztonsági öv nélkül vagy leállósávban autózókat, piroson áthajtókat is kiszúrt a VÉDA, de az abszolút sláger a gyorshajtás. A büntetések összege lassan eléri az egymilliárd forintot.
Április elejétől nem árt óvatosan közlekedni a fixen telepített új traffipaxok környékén, a rendszer ugyanis élesedik. A VÉDA elvileg csökkentheti a balesetek számát, de könnyen lehet, hogy néhány hónap múlva már nem lesz olyan hatékony. Elmondjuk, miért. Spoiler: a tudatos, felkészült, megfelelően tájékozott sofőrök vannak a legnagyobb biztonságban.
Egyetlen napon húsz, ittasan vezető autóst állított gyorsított eljárásban bíróság elé a Ceglédi Járási Ügyészség, miután a környéken az elmúlt hónapokban jelentősen nőtt az alkoholos állapotban volán mögé ülők száma - tájékoztatta a Pest Megyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-t.
Hírek