"GYŰJTÉS" címkével ellátott hírek
A missziókért és a hithirdetőkért imádkoznak vasárnap világszerte a katolikus templomokban, így Magyarországon is, és a perselypénzt az evangelizáció javára fordítják - közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia sajtószolgálata az MTI-vel.
Október 10-én szabadulhatunk meg az elektronikai hulladéktól, használt étolajtól és sütőzsiradéktól - adja hírül az oroscafé.hu.
Huszonhétmillió forint gyűlt össze eddig az üldözött közel-keleti keresztények javára, otthonaik újjáépítésére a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) által szervezett online gyűjtésen - mondta Veres András, az MKPK elnöke az M1 aktuális csatornán szerdán.
Ha van felesleges szemüvege, segíthet vele. A gyűjtés három hete indult, már csaknem kétezer szemüveg gyűlt össze.
Tartós élelmiszert gyűjtenek vasárnaptól egy héten keresztül a katolikus templomokban - közölte a Katolikus Karitász az MTI-vel.
Kétszázhúszmillió forintot ajánlottak fel magánszemélyek és cégek az Ökumenikus Segélyszervezetnek a 2016-os adventi adománygyűjtésen - hangzott el az országos akció eredményeit és felhasználási tervét ismertető pénteki sajtótájékoztatón Budapesten.
Jótékonysági gyűjtést szervez a siófoki Plázs a helyi kórház gyermekosztálya javára. A Balaton-parti szórakozóhely látogatói adományokkal, valamint 27 fotóritkaság egyikére licitálva támogathatják a kezdeményezést - közölték a szervezők az MTI-vel.
Ferenc pápa karitatív céljaira gyűjtenek ma a katolikus templomokban országszerte.
Csaknem ötven zsák játékot gyűjtöttek gyermekeknek a honvédségi szervezetek. Az adományokat gyermeknap alkalmából a héten osztják szét több intézmény gyermekei számára - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI-vel.
Mezőberényben hónapok óta lehetett hallani, hogy jótékonysági estet szerveznek Szuróka Norbi gyógyíttatásáért. Szinte mindenki ismeri a családot, szülőket, nagyszülőket és a történetük sem ismeretlen a városlakók előtt.