"GYULAI TÖRVÉNYSZÉK" címkével ellátott hírek
A szabálysértési ügyekben eljáró bíróságok és a szabálysértési hatóságok képviselői május 4-én második alkalommal tartottak szabálysértési munkaértekezletet kerekasztal-beszélgetés formájában a Gyulai Törvényszéken.
Az Országos Bírósági Hivatal elnökének felkérésére a Gyulai Törvényszék dolgozza ki az új polgári perrendtartáshoz, valamint az új büntetőeljárási törvényhez kapcsolódó nyomtatványmintákat - közölte a törvényszék elnöke csütörtökön a gyulai összbírói értekezlet előtt tartott sajtótájékoztatón.
A Gyulai Törvényszék a Bírósági Dolgozók Szakszervezetével együttműködve ebben az évben is karácsonyi adománygyűjtést szervezett a törvényszék munkatársai körében a körösladányi Tüköry Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola hátrányos helyzetű diákjai számára. Az idei kezdeményezéshez csatlakozott a Magyar Bírói Egyesület Békés Megyei Szervezetének elnöke és a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezete is.
A Gyulai Törvényszéken 14.Fk.172/2015. szám alatt gyermekprostitúció kihasználásának bűntette és más bűncselekmények miatt V. J. M. és 4 társa vádlottak ellen indult büntetőügyben 2016. december 13. napján az alábbiakban röviden összefoglalt, nem jogerős ítélet született:
A Gyulai Törvényszék büntető kollégiuma november 18-án, pénteken kibővített bírói tanácskozást tartott. A szakmai rendezvényen a büntető ügyszakos bírák és bírósági titkárok vettek részt, továbbá megtisztelte jelenlétével az eseményt dr. Hegedűs István, a Szegedi Ítélőtábla kollégiumvezetője, dr. Joó Attila, a Szegedi Törvényszék kollégiumvezetője, valamint a Kecskeméti Törvényszék részéről dr. Sárközy Szabolcs kollégiumvezető úr is - tájékoztatta a hír6.hu-t dr. Marton Erika sajtószóvivő.
A „Nyitott bíróság” program egyik elemeként a Gyulai Törvényszék csatlakozott a Gyulai Nyugdíjas Akadémiához, mely a Szent István Egyetem és a Gyulai Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesületének közös kezdeményezése. A program lényege, hogy az érdeklődő és lelkes nyugdíjasok olyan témákban hallgathatnak előadásokat, ami érdekes vagy a mindennapi élet során hasznos számukra.
A Gyulai Törvényszéken október 7-én találkozót rendeztek a Békés megyei bíróságok nyugdíjas dolgozói számára. A Gyulai Törvényszék, a Bírósági Dolgozók Szakszervezetének Megyei Alapszervezete és a Magyar Bírói Egyesület Békés Megyei Szervezete hagyományteremtő szándékkal, közösen hívta meg az egykori bírósági dolgozókat. A meghívást több mint hetven nyugdíjas kolléga fogadta el - derült ki a Gyulai Törvényszék lapunkhoz eljuttatott közleményéből.
"Tudni illik" címmel október 5-én és 6-án kompetenciafejlesztő képzést tartottak a Gyulai Törvényszéken - erről sajtóközleményben tájékoztatták szerkesztőségünket.
Jogerősen nyolc és fél év fegyházbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön egy kecskeméti férfit, aki társaival több mint kétmilliárd forint forgalmi adót nem fizetett be 2007 és 2010 között. Az MTI közlésében az is olvasható: a tanácsvezető bíró kifejtette, a Gyulai Törvényszék több eljárási szabályt is megsértett, de ezek nem vezettek az ítélet hatályon kívül helyezéséhez.
Dr. Bagdi Árpád Gyula, a Gyulai Törvényszék elnöke a Gyulai Törvényszék Polgári-Gazdasági-Munkaügyi és Közigazgatási Kollégiumának kollégiumvezető-helyettesi állására a két pályázó közül 2016. január 01-jétől dr. Pusztai-Sznyida Barbarát nevezte ki hat éves időtartamra. A kinevezési okiratot ünnepélyes keretek között, kollégiumi ülésen adta át a törvényszék elnöke az újonnan kinevezett kollégiumvezető-helyettes részére. A törvényszék Polgári és Gazdasági Kollégiumának tagjai jelentős többséggel támogatták dr. Pusztai-Sznyida Barbara pályázatát.