"GYULAI TÖRVÉNYSZÉK" címkével ellátott hírek
A Gyulai Törvényszék kedden előkészítő ülésen ítélt 7 év, valamint 3 év 6 hónap börtönbüntetésre kábítószer-kereskedelem miatt két gyulai férfit, akik közül az egyik 4 hónap alatt 108 tő, magas kábítószer hatóanyag-tartalmú kendernövényt termesztett, míg társa a megtermelt marihuánát értékesítette.
A Gyulai Törvényszék és a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának képviselői 2019. január 15-én egyeztetetést tartottak, ugyanis jelentősen megváltozott azon ügyek intézésének menete, amelyeknél a végrehajtás korábban a törvényszéki végrehajtókhoz tartozott. A változás lényege, hogy a 2017. évi CLIII. törvény rendelkezései alapján a 2018. december 31-ét követően kiállított végrehajtható okiratok tekintetében a törvényszéki végrehajtók helyett az állami adó- és vámhatóság végzi a végrehajtást. Ezzel igen jelentős számú végrehajtási ügy kerül az adóhatósághoz, ezért lényeges a folyamatos egyeztetés az átadással kapcsolatos gyakorlati kérdésekről a felek között. A változás a követelések hatékonyabb és gyorsabb behajtását teszi lehetővé.
2018 októberében több mint 1.000 tanuló látogatott el valamely Békés megyei bíróságra, mely jól mutatja a bírósági programok népszerűségét. Az októberi rendezvények között a hosszú évekre visszanyúló hagyományoknak megfelelően az Igazságszolgáltatás Európai Napja állt a középpontban, amikor is összesen 1.014 diák kereste fel bíróságainkat. A programban valamennyi járásbíróság, a Gyulai Törvényszék és a Gyulai Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság mellett a Gyulai Törvényszék Cégbírósága is aktívan részt vett.
A mai nap folyamán dr. Bagdi Árpád Gyula, a Gyulai Törvényszék elnöke az Óbudai Egyetemen megtartott ünnepségen átvette a „Családbarát Munkahely 2018” pályázaton a törvényszék által elnyert díjat. Az idei év a második alkalom, amikor a Gyulai Törvényszék átvehette az elismerést.
A Gyulai Törvényszék előtt Zs. R. J. vádlott ellen nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette miatt 13.B.121/2018. szám alatt indult büntetőügyben 2018. szeptember 20. napján az alábbi, nem jogerős ítélet született:
A szabálysértési ügyekben eljáró bíróságok és a szabálysértési hatóságok képviselői május 4-én második alkalommal tartottak szabálysértési munkaértekezletet kerekasztal-beszélgetés formájában a Gyulai Törvényszéken.
Az Országos Bírósági Hivatal elnökének felkérésére a Gyulai Törvényszék dolgozza ki az új polgári perrendtartáshoz, valamint az új büntetőeljárási törvényhez kapcsolódó nyomtatványmintákat - közölte a törvényszék elnöke csütörtökön a gyulai összbírói értekezlet előtt tartott sajtótájékoztatón.
A Gyulai Törvényszék a Bírósági Dolgozók Szakszervezetével együttműködve ebben az évben is karácsonyi adománygyűjtést szervezett a törvényszék munkatársai körében a körösladányi Tüköry Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola hátrányos helyzetű diákjai számára. Az idei kezdeményezéshez csatlakozott a Magyar Bírói Egyesület Békés Megyei Szervezetének elnöke és a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezete is.
A Gyulai Törvényszéken 14.Fk.172/2015. szám alatt gyermekprostitúció kihasználásának bűntette és más bűncselekmények miatt V. J. M. és 4 társa vádlottak ellen indult büntetőügyben 2016. december 13. napján az alábbiakban röviden összefoglalt, nem jogerős ítélet született:
A Gyulai Törvényszék büntető kollégiuma november 18-án, pénteken kibővített bírói tanácskozást tartott. A szakmai rendezvényen a büntető ügyszakos bírák és bírósági titkárok vettek részt, továbbá megtisztelte jelenlétével az eseményt dr. Hegedűs István, a Szegedi Ítélőtábla kollégiumvezetője, dr. Joó Attila, a Szegedi Törvényszék kollégiumvezetője, valamint a Kecskeméti Törvényszék részéről dr. Sárközy Szabolcs kollégiumvezető úr is - tájékoztatta a hír6.hu-t dr. Marton Erika sajtószóvivő.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft