"GYULAI VÁR" címkével ellátott hírek
A gyulai vár körül egykor épített palánkvár korabeli maradványait mutatja be egy új, állandó kiállítás, amelyet pénteken mutattak be sajtótájékoztatón Gyulán.
A jövő héten kezdődnek a gyulai derékvár felújítási, állagmegóvási munkái - jelentette be Kónya István (Fidesz-KDNP) alpolgármester a helyszínen pénteken tartott sajtótájékoztatón.
Ünnepi képviselő-testületi üléssel emlékezett meg Gyula város önkormányzata pénteken a vár 1566. szeptember 2-ai elestéről. Görgényi Ernő (Fidesz-KDNP) polgármester arról beszélt, hogy tisztelettel kell adózni Kerecsényi László várkapitány és a várvédők emléke előtt, akik több mint két hónapig védték a várat a hatalmas túlerőben lévő oszmán seregtől.
Fejes Gábor és Benkó Barbara is megvédte címét a terepkerékpárosok országos bajnokságán.
Szinte már hagyomány, hogy ha január, akkor Cyclocross OB Békés megyében! Az elmúlt években a Pósteleki Parkerdő biztosította a helyszínt, 2015. január 11-én viszont Gyula történelmi negyede, a vár és környéke várja a profi és amatőr indulókat.
A Békés megyei Gyula azon kevés települések közé tartozik, ahol a szavazópolgárok minden választási kerületben egy pártnak, jelen esetben a Fidesznek a jelöltjeire voksoltak többségben. A korábbi polgármester, dr. Görgényi Ernő ismét bizalmat kapott, így testületével felhatalmazást kapott arra, hogy folytassák a megkezdett munkát, tovább lépdeljenek azon az úton, amit négy évvel ezelőtt kijelöltek. -
Épül a világ legtörékenyebb vára Gyulán, a Harruckern János Közoktatási Intézmény tanműhelyében, ahol mintegy tízezer hímes tojásból készítik el a Gyulai Vár hű mását.
Hírek