"GYÜMÖLCS" címkével ellátott hírek
Magyar pálinkalegendák: cseresznye (fekete címkés) és barack (barna címkés). A röviditaloknak erre a két gyönyszemére már csak az ötven éven túli emberek emlékezhetnek hitelesen. Nekik viszont szerves részévé vált az életüknek, mert egyszerűen csak ezeket lehetett kapni a boltokban és a vendéglőkben. Azt mindenesetre tudni kell ezekről, hogy az elfogyasztott ital és az országban megtermett cseresznye és barack mennyisége között semmilyen összefüggés nem volt.
Sarkad Város Önkormányzat a Startmunka Mintaprogram mezőgazdasági programjának keretében, 2014-ben alakította ki az Epreskert utcában azt az 1,5 hektáros saját tulajdonú gyümölcsöskertet, ahová 700 db gyümölcsfát telepítettek.
Békéscsaba Jamina városrészének egyik közismert és népszerű kereskedelmi központja a Mezőker Kft. telephelye. Jellemző, hogy a könyelv már úgy emlegeti az egykori Bohn téglagyárat, a később a Jamina téglagyár 1. számú telepét, mint Mezőker udvar. Azért járnak ide a csabaiak, mert minden élelmiszerszer boltja minden igényt kielégít, árui mindig frissek és nagyon jó áron megvásárolhatók. Azonban a Mezőker Kft. nem csak élelmiszer-kereskedelemmel foglalkozik.
Gyümölcsöt lopott egy férfi augusztus 18-án egy békési kertből.
Százhúsz hektár gyümölcsös. Elképzelni is nehéz azt a rengeteg gyümölcsfát amennyi elfér ekkora területen. Ilyen nagy gyümölcsöskert volt Dombegyház északi határában, ha az ember Kisdombegyház felől érkezett a faluba, az utolsó métereket a hatalmas gyümölcsöskert mellett tette meg.
Magyarországon 4-5 kilogramm fagyasztott zöldséget és gyümölcsöt fogyaszt egy lakos évente, a fogyasztás lassan növekszik a Corvinus Egyetem kutatói által készített felmérés szerint, amelynek megállapításairól a Fevita Hungary Zrt. tájékoztatta az MTI-t.
A magyar gyümölcsöt állítja a középpontba a XVI. Nemzetközi Kisüsti Pálinkafesztivál, amelyet idén április 17. és 19. között rendeznek meg Gyulán – közölte Lovász Sándor főszervező az eseményről tartott hétfői sajtótájékoztatón.
A szokásosnál jóval több alma termett az országban az idén, ezért ösztönözni kell a lakosságot a fogyasztásra - mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) parlamenti ügyekért felelős államtitkára szerdán Budapesten, a CBA egyik VIII. kerületi üzletében. Az áruházlánc akciót indított a magyar alma népszerűsítésére.
Összesen több mint 17 mázsa ismeretlen eredetű zöldséget és gyümölcsöt foglalt le a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szegedi piacokon tartott ellenőrzésen - tájékoztatta a Csongrád Megyei Kormányhivatal kommunikációs vezetője csütörtökön az MTI-t.
egyeztetést tartottak a zöldség-gyümölcs ágazat helyzetéről Budapest, 2014. október 28., kedd (MTI) - A lakosság biztonságos és kiváló minőségű magyar élelmiszerekkel, köztük zöldségekkel és gyümölcsökkel történő ellátása közös érdek; ennek biztosításáról, valamint a magasabb feldolgozottságú termékek előállításának növeléséről is tárgyaltak a Földművelésügyi Minisztériumban (FM) a FruitVeB - Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet vezetői - közölte a tárca az MTI-vel kedden. A további témák között az élelmiszerfeldolgozó-ipar technológiai fejlesztése, az exportbővítés lehetősége és az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia megvalósításának feladatai szerepeltek. Az FM közleménye szerint Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár a szakmaközi szervezetek közül elsőként Mártonffy Bélával, a FruitVeB elnökével és Ledó Ferenccel, a Délalföldi Kertészek Szövetkezetének (Délkertész) elnökével találkozott, és tárgyalt az elkövetkező évek közös céljairól, a közös munka menetéről. A közlemény leszögezi: a kormány célja, hogy a magyar családok asztalára mindenkor biztonságos, helyben termelt, kiváló minőségű és ízletes magyar élelmiszerek kerüljenek. A hazai élelmiszerek, így a hazai zöldség-gyümölcstermékek és termelők támogatása egyúttal hozzájárul a munkahelyek bővüléséhez, ezzel a vidéki népesség megtartásához. A rossz, silány minőségű termékek kiszűrése védi a fogyasztók érdekeit, segíti az élelmiszergazdaság megtisztulását, támogatja a minőségi élelmiszereket előállító, a jogszabályi és higiéniai előírásokat betartó vállalkozásokat. Mindezt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal folyamatos ellenőrzéssel biztosítja: a tisztességtelen vállalkozások kiszűrése a kormányzat és a szakmaközi szervezet számára egyaránt fontos. A szakmaközi szervezet vezetői legfontosabb feladatként az áfacsalások kiszűrését, az uniós források felhasználásának célhoz kötöttségét és a hatékony ellenőrzést nevezték meg. Az ágazat helyzetének értékelésekor kijelentették: a hazai zöldség-gyümölcs termelés az évi 2,5 millió tonnáról további egymillió tonnával bővíthető, amelynek nagyobb része külföldön találhatna fogyasztóra - olvasható a közleményben.