"HÁBORÚ" címkével ellátott hírek
Afganisztánban remélhetőleg még a júliusi választások előtt megszülethet az egyezség a békéről - fejtette ki Zalmay Khalilzad, az amerikai külügyminisztérium afganisztáni és pakisztáni különmegbízottja egy washingtoni konferencián pénteken kora este.
A klímaváltozás következtében megnőhet a természeti erőforrások feletti ellenőrzésért vívott konfliktusok száma – mondta António Guterres ENSZ-főtitkár a világszervezet Biztonsági Tanácsában (BT) felszólalva.
A nyilatkozók szerint arra utaló jel nincs, hogy Szíria új vegyi fegyvereket fejlesztett volna ki, de valószínűleg korszerűsítette a célba juttató eszközöket.
Csökkenéssel zártak kedden a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói az észak-koreai válság okozta aggodalom miatt. S hogy ez a hatással van-e az olaj árára, a tőzsdei mozgásokra, s ezek mikor gyűrűzhetnek Európába, azon túl Magyarországra? Mutatjuk - olvasható a híradó.hu-n.
Az Európában elkövetett terrortámadások nem békeidőben történnek, hanem háborús helyzetben, ahol muszlim katonák merényleteket követnek el - jelentette ki Földi László biztonsági szakértő kedden az M1 aktuális csatorna műsorában.
Háborúba torkollhat az Öböl menti arab országok konfliktusa - figyelmeztetett Sigmar Gabriel német külügyminiszter egy vasárnapi interjúban.
Megelőző nukleáris csapástól tart Észak-Korea - erről beszélt a távol-keleti diktatúra diplomatája a genfi leszerelési konferencián.
Ötvenezer dollárral (több mint 14,5 millió forinttal) támogatja a Demján Sándor Alapítvány Migrációs Gyermekalapja Izrael humanitárius programját, amelynek keretében a szíriai háborúban megsérült gyermekek életmentő műtétjeit, majd rehabilitációjukat végzik.
Ezrek kezdtek visszatérni a korábban felkelők uralta kelet-aleppói városnegyedekben szétlőtt otthonaikba, dacára a fagyos időjárásnak és a "minden képzeletet felülmúló" háborús pusztításoknak - mondta Szajjad Malik, az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) Szíriáért felelős képviselője a Reutersnek adott helyszíni interjújában.
A civil lakosság elkezdte nagy létszámban elhagyni a város ostromlott keleti negyedeit, melyeket még ellenőrzésük alatt tartanak a felkelők. Aleppó nagy részét már a szíriai kormányerők ellenőrzik, de az országban hatalmas területek vannak még a felkelők, vagy az Iszlám Állam kezén. Közben az első videók már fel is kerültek a szíriai hadsereg bosszúhadjáratáról, amin sebesült civileket kínoznak.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft