"HACKER" címkével ellátott hírek
Egy bizalmas jelentés szerint az amerikai haditengerészetet és partnereit folyamatosan kínai és más külföldi hackertámadások érik - számolt be a haditengerészeti minisztérium összefoglaló jelentéséről kedden a The Wall Street Journal című lap.
Tajvan egyik legnépszerűbb etikus hackere (természetesen) a Facebookon jelentette be, élőben közvetíti majd, ahogy letörli a Facebookról Mark Zuckerberg Facebook-oldalát.
Orosz hackerek törtek be amerikai áramszolgáltatók számítógépes rendszereibe tavaly, akár áramszüneteket is okozhattak volna - jelentette hétfőn a The Wall Street Journal című napilap az amerikai belbiztonsági minisztérium (DHS) tisztviselőinek tájékoztatására hivatkozva.
A rendőrség vádemelést javasol egy ceglédi férfi ellen, mert megváltoztatta egy Békés megyei nő e-mail fiókjának jelszavát. Állítása szerint csak tesztelte, hogy kellően biztonságosak-e a beállítások.
Egy 19 éves, most elfogott horvát fiatal irányította azt a weboldalt, amelyen keresztül a felhasználók célzott kibertámadásokat hajtottak végre az egész világon, bankok és állami intézmények ellen is.
Csehország kiadta az Egyesült Államoknak Jevgenyij Nyikulin állítólagos orosz hackert, akinek kiadását Washington és Moszkva egyaránt kérte.
Megakadályozta a londoni felsőbíróság hétfőn egy brit hacker kiadatását az Egyesült Államoknak.
Jann Horn egy általa írt számítási programot akart tesztelni, amikor feltűnt neki, hogy valami nem stimmel a processzoroknál. Nem sokkal később már meg is találta a hibát.
A Checkmarx kiberbiztonsági cég szakemberei szerint a hackerek könnyen ellophatják a Tinderhez tartozó személyes adatainkat, azokat ugyanis semmilyen titkosítás nem védi.
A rezsim ellenségeinek támadása mellett már a pénzszerzés is céljuk az észak-koreai hackereknek, akik fiatalkoruktól alapos képzést és az elitnek kijáró ellátást kapnak.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft