"HACKERTÁMADÁS" címkével ellátott hírek
Nem is kell paranoiásnak lenni ahhoz, hogy attól féljünk, valamelyik weboldalról illetéktelen kezekbe kerül az e-mail címünk. Megmutatjuk, hogyan ellenőrizhetjük pillanatok alatt ezt az ijesztő lehetőséget.
A magyar autósok 90 százaléka lehetségesnek tart egy autós hackertámadást, és 55 százalékuk szerint a hackerek a jövőben még komolyabb veszélyt jelentenek majd az autósokra nézve - derül ki az NRC Médiakutató és a globális autóipari szoftverbeszállító, NNG Kft. közös kutatásából, amelyet hétfőn küldtek el az MTI-nek.
Vírusos hackertámadás ért kedden számos ukrajnai pénzintézetet, köztük a magyar OTP ottani leánybankját is, valamint a kereskedelmi és az állami szektor több szolgáltatóvállalatát - jelentette az UNIAN ukrán hírügynökség.
Az oldal kommentfolyamában még most is újra és újra megjelenik ugyanaz az üzenet.
Személyesen Vlagyimir Putyin orosz elnöknek is köze volt az amerikai választásokat megelőző orosz hackertámadásokhoz - jelentette helyi idő szerint szerdán az amerikai NBC hírtelevízió névtelen hírszerzési forrásokra hivatkozva.
Magyarországon is kapható az a három vezeték nélküli kapcsolatot biztosító router, melynek használatát biztonsági okokból nem javasolják, miután pénteken egy veszélyes sebezhetőség kihasználásáról került nyilvánosságra információ.
Szinte teljesen védtelen az internet azokkal a kifinomult, összetett támadásokkal szemben, amelyek pénteken több népszerű oldalt és szolgáltatást is megbénítottak – állítja egy kiberbiztonsági szakember. A támadások célja sajnos sokkal durvább lehet, mint azt elsőre gondolnánk - írja a hvg. hu.
Tömeges hackertámadás érte az Egyesült Államokban több internetes világcég és médium szervereit. Két-három órán keresztül elérhetetlen volt a Yahoo, a Twitter, a Spotify, az eBay vagy például a PayPal portálja, továbbá nem lehetett "megnyitni" a CNN hírtelevízió, a The New York Times című napilap és a brit The Financial Times oldalait sem.
Finoman szólva sem kellemes hétfő reggel arra ébredni, hogy a hir6.hu bepötyögése után nem a megszokott dolgok történnek...
Barack Obama amerikai elnök levelezésének nem bizalmas részét is olvashatták azok az orosz hackerek, akik tavaly hatoltak be a Fehér Ház számítógépes rendszerébe - írta szombaton a The New York Times című amerikai napilap, kormányzati tisztségviselőkre hivatkozva.