"HAJÓBALESET" címkével ellátott hírek
Összeütközött egy katamarán sétahajó egy uszállyal hétfő este a Volga folyón, Volgográdnál, a balesetben tizenegy ember vesztette életét.
Összeütközött egy katamarán sétahajó egy uszállyal hétfő este a Volga folyón, Volgográdnál, a balesetben legalább tíz ember életét vesztette, egy pedig eltűnt.
Az egyik olajszállító tanker kigyulladt.
Két ukrán felségjelzésű vízi jármű, egy turistahajó és egy tehervontató ütközött a Duna 1730-as folyamkilométerénél pénteken - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon. A 1730-as folyamkilométer Nyergesújfalu és Tát között található.
Összeütközött csütörtökön egy orosz hadihajó és egy élő állatokat szállító hajó a Fekete-tenger török felségvizein, a Boszporusz északi végénél található Kumköy település közelében - jelentette az NTV török hírtelevízió.
Egyelőre vizsgálják, hogy mi okozhatta a két magyar matróz halálával járó vasárnap hajnali balesetet, de egy verzió szerint meghibásodhatott a parancsnoki kabint lesüllyesztő hidraulika.
A kínai Jangce folyón június elsején bekövetkezett hajószerencsétlenség áldozatainak száma 442-re nőtt, szemben az eddigi 14-gyel mindössze 12-en élték túl a tragédiát.
Még nyolc ember holttestét keresik a kínai Jangce folyón történt hajószerencsétlenség áldozatai közül, 434 halottat már a partra szállítottak, folyik az azonosításuk - jelentette helyi idő szerint hétfőn délben a mentési munkák központja Hupej tartományban.
Álló helyzetbe emelték a kínai Jangce folyón felborult kirándulóhajót péntek reggelre, s már több mint 80 holttestet szállítottak a partra. A fedélzetén 456 emberrel szerencsétlenül járt hajón már nincsenek élő emberek, a túlélők száma maradt 14.
Hatvanötre nőtt a kínai Jangce folyón történt hajóbaleset halálos áldozatainak a száma, nincsenek újabb túlélők, miközben több mint 370 ember sorsa továbbra is ismeretlen - közölte csütörtökön a kínai média.