"HAJTÓMŰ" címkével ellátott hírek
A Southwest Airlines amerikai légitársaság végzetes balesete után az amerikai és az európai légiközlekedési hatóság elrendelte pénteken összesen 680 olyan hajtómű rendkívüli műszaki ellenőrzését, mint amilyennel az érintett Boeing 737-es is fel van szerelve.
Az egyik hajtómű tréfálta meg a járatot. A pilóta úgy döntött, inkább visszamennek Sydney-be, és még két és fél órát rádobott az útra.
Lángokban álló motorral hajtott végre vészleszállást a Turkish Airlines török légitársaság egyik repülőgépe szombaton Isztambul nemzetközi repülőterén.
Kicsúszott a leszállópályáról és egy főútra gurult szombaton egy Tu-204 típusú utasszállító repülőgép a moszkvai Vnukovo repülőtéren. Az orosz hírközlő eszközök kora délutánig három halálos áldozatról számoltak be.
Sikeres kísérletet hajtottak végre Izraelben az új, Varázspálca nevű rakétaelhárító rendszerrel, közölte az izraeli védelmi minisztérium és a rendszer kiépítésében vele együttműködő amerikai hivatal (Missile Defense Agency).
Kína csaknem ötezer repülőgép megrendelésére készül a következő két évtizedben, miközben jelentős fejlesztéseket tervez a hajtóműgyártásban - derült ki a dél-kínai repülési és légi ipari kiállításon és vásáron kedden.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft