"HALÁL" címkével ellátott hírek
Első fokon, jogerősen két év - öt év próbaidőre felfüggesztett - börtönt kapott az a székesfehérvári anya, mert tavaly januárban tizenegy éves cukorbeteg fia gondozását elhanyagolta, ami a gyerek halálához vezetett.
Kevesebben születtek és kevesebben haltak meg 2018 első két hónapjában, mint 2017 azonos időszakában, a népesség természetes fogyása csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön az MTI-t.
Az idősödés egyáltalán nem az életkorról szól, a huszonévesek és a harmincasok például sokkal többet foglalkoznak az öregedéssel, mint a 65 felettiek egy reprezentatív nemzetközi felmérés szerint.
Az elmúlt időszakban mutatták be az Egyenesen át című mozifilmet, amely arról szól, hogy egy csapat orvostanhallgató szándékosan szívleállást okoz magának, hogy megtapasztalhassa, mi van a túlvilágon. A felelőtlen fiatalok döntésének – nem meglepő módon - váratlan és szörnyű következményei lesznek, a film pedig természetesen nem fukarkodik a fantasztikus elemek használatával. Az alapfelvetés ugyanakkor nem teljesen fikció, egyre több tudományos bizonyíték áll rendelkezésre azzal kapcsolatban, hogy az emberi öntudat nem azonnal huny ki a szív leállását követően. De mi történik a testtel és az aggyal, pillanatokkal az után, hogy leáll a szív működése?
A világon minden tizedik halálozás oka a dohányzás - figyelmeztetett egy új tanulmány, amely a Lancet brit orvosi folyóirat aktuális számában jelent meg.
Gondatlan emberölés vétsége miatt két év hat hónap fogházbüntetéssel sújtotta az újszülött gyermeke halálát okozó mátranováki nőt a Fővárosi Ítélőtábla szerdán. A Debreceni Ítélőtábla kirendelés alapján eljáró tanácsa ezzel jelentősen enyhítette az első fokon még szándékos emberölés miatt hozott, hét év fegyházat kiszabó ítéletet.
Az eddigi vizsgálatokból nem derült ki, hogy mi okozta az 53 éves korában karácsonykor elhunyt angol popvilágsztár, George Michael halálát.
Ön még él? - teszi fel a rém egyszerű kérdést a híradó.hu.
Vitathatatlan tény, hogy minden cég számára fontos a kötelességtudó, jól teljesítő munkaerő, és ezért a legtöbb munkavállaló hajlandó is szorgalmasan dolgozni, túlórázni, ha kell vagy feláldozni a hétvégi pihenőnapokat, ha a szükség úgy hozza. De vajon hol a határ? A napi 10-12 óra munka, az alvás helyett a szakmai feladatokon töprengés vagy a szorongás a még el nem végzett feladatok, határidők miatt mikor fordul át munkamániába? - írja a híradó.hu.
Az, hogy a halállal vége mindennek, nemcsak földi, testi életünknek, de tényleg mindennek, elviselhetetlen érzés az ember számára. Hogy nincs más számunkra, csak az a maximum 70–80 év, amit ki így, ki úgy él le, majd utána sötétség és elföldelt enyészet vár ránk, meglehetősen súlyosan hangzik. Ezt a témát boncolgatja Michaletzky Luca a ridikul.hu-n megjelent írásában.
Hírek
további friss hírek »