"HALOTTAK NAPJA" címkével ellátott hírek
November 1. Mindenszentek ünnepe, az összes üdvözült lélek emléknapja a katolikus egyházban, november 2-án pedig a Halottak napjáról emlékezünk meg.
Kicsit megkeveredtek a fejünkben a napok: november 1-jén volt mindenszentek, ma pedig az elhunytakra emlékezünk.
Bár a korábban jellemző, a gyászoláshoz kapcsolódó egyházi és népszokások eltűnőben vannak, a vallásos embernek ma is több kapaszkodója van a gyász, a veszteség feldolgozásában.
Elhunyt szeretteinkre emlékezünk október utolsó és november első napjaiban. Békés megyében a rendőrség bűnmegelőzési tanácsokkal és a temetők környékén rendőri jelenléttel igyekszik tenni a bűncselekmények, balesetek megelőzéséért.
A rendőrség a polgárőrséggel közösen országszerte segíti a temetőkbe látogatók közlekedését, egyben fokozott óvatosságra kéri őket.
November első napján elhunyt szeretteinkre emlékezünk. Sajnos vannak olyanok, akik ezt az alkalmat használják fel arra, hogy a temetőkben és környékükön meglopják embertársaikat.
Az olasz főváros legrégebbi köztemetőjében mutatott be misét Ferenc pápa vasárnap délután. Az egyházfő a halottakért imádkozott és áldását adta a sírokra.
Október utolsó és november első napjaiban elhunyt szeretteinkre emlékezünk. Sajnos vannak, akik ezt az alkalmat használják fel arra, hogy másokat megkárosítsanak. Ezért kérjük, hogy fogadják meg tanácsainkat! - tájékoztatta a hír6.hu-t Albert István Norbert, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
Ha nem fagy halottak napjáig, akkor nem szöknek fel a virágárak a tavalyihoz képest - írja csütörtöki számában a Napi Gazdaság.
Tegnap volt Mindenszentek ünnepe, a katolikus egyházban ez az üdvözült lelkek emléknapja, amikor az összes szentet megünneplik. Mindenszentek napján és Halottak Napján országszerte százezrek keresték, keresik fel elhunyt szeretteik sírját. Szombaton több tízezren vittek virágokat, mécseseket a budapesti temetőkbe, de óriási volt a forgalom a vidéki temetőkben is. Ilyenkor az autósforgalom a többszörösére nő, ezért a rendőrség fokozott figyelmet és körültekintést kér az autósoktól, gyalogosoktól egyaránt.