"HANDÓ TÜNDE" címkével ellátott hírek
Minden megyéből kiálltak az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke mellett - tudatta kedden közleményben a honlapján az OBH.
Az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke áll bármilyen vizsgálat elé, azok - meggyőződése szerint - azt fogják visszaigazolni, hogy mindig betartotta a törvényeket és tisztességesen végezte a munkáját.
Csak a kiegyezés aranykorához hasonlítható a magyar bíróságok jelenlegi helyzete - mondta Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság új épületének átadó ünnepségén Budapesten, kedden.
A 21. században a bíróság csak akkor tudja megállni a helyét, ha használja a technológiai újításokat - mondta az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke hétfőn Budapesten.
Az Alkotmánybíróság (Ab) részben megsemmisítette az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökének integritási utasítását, mert az több ponton is alkotmányellenes - olvasható az Ab honlapjára csütörtökön feltett közleményben.
A magyar igazságszolgáltatás színvonala az Európai Unióban az első harmadba tartozik - mondta az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke csütörtökön Miskolcon.
Szájer József néppárti európai parlamenti (EP-) képviselő lemondott valamennyi fideszes pártfunkciójáról, hogy - mint fogalmazott - elkerülje azt a látszatot, mintha a Fidesz - személyén, illetve családján keresztül - az igazságszolgáltatás befolyásolására törekedne.
"Csináld jól és tedd jobbá" - fogalmazta meg pályafutásának vezérlő elvét Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnökjelöltje meghallgatásakor az Országgyűlés alkotmányügyi bizottságának ülésén hétfőn. A testület 18 igen szavazattal 3 szocialista nem ellenében támogatta a jelöltet.
Darák Pétert jelölték a Kúria, míg Handó Tündét az Országos Bírósági Hivatal élére.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft