"HANGVERSENY" címkével ellátott hírek
A hétvégén az adventi koszorúkon fellobbanó első gyertya lángja már azt jelzi, hogy belépünk advent időszakába, és ezzel kezdetét veszi az a négy hetes, izgatott várakozás, melynek során felkészülhetünk legszebb ünnepünk eljövetelére.
A karácsonyhoz közeledve mindannyian megállunk egy kicsit, számba vesszük a mögöttünk álló évet és igyekszünk meghitten, szeretteink körében eltölteni az ünnepet. A karácsonyi várakozás pillanatait idézik meg a minden évben megrendezendő Karácsonyi Kórusok Hangversenyével, melyen Békés valamennyi kórusa közreműködik – közölték a szervezők.
A Békéscsabai Bartók Béla Művészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanári hangversenyét csütörtökön tartották a Bartók kamarateremben.
Közös koncertet ad a Gyomaendrődi Zenebarátok Kórusa a testvérváros Junger Chor Intonation Schöneck kórusal.
Ünnepi gálaműsorokkal, kiállításokkal és koncertekkel várják az érdeklődőket a Békés megyei települések a magyar kultúra napja alkalmából. Idén az egyik megyei középiskola ad otthont a második, Együtt szaval a nemzet elnevezésű kezdeményezésnek - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.
Január végén a holokauszt áldozatainak emlékére is rendez koncertet az Operaház a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarának két hangversenye között. A téli sorozatban neves karmesterek és fiatal, díjnyertes szólisták lépnek színpadra.
Karácsonyi hangversenyt adott a Trefort Ágoston Fiúkórus Békéscsabán, az evangélikus kistemplomban. A szokásos ünnepi „éneklés” egyre többeket vonz, ami nem is csoda, hiszen a fiúk minden fellépésükön elvarázsolják a hallgatóságot.
De nem mindegy, hogy milyen! Sajnos sok családnak nem adatik meg az, ami egy átlagos otthonban életvitelszerű decemberben. Ilyen a karácsonyfa állítás, az ajándékozás és még sorolhatnánk. Az Esély Pedagógiai Központ Általános Iskola, Speciális Szakiskola csütörtökön hangversennyel ajándékozta meg tanulóit és azoknak szüleit, de ami szívszorítóbb, hogy van, akinek idén csak ennyiből áll a karácsony.
Sajnos sok családnak nem adatik meg az, amik egy átlagos otthonban életvitelszerű decemberben. Ilyen a karácsonyfa állítás, az ajándékozás, és még sorolhatnánk. Az Esély Pedagógiai Központ Általános Iskola, Speciális Szakiskola csütörtökön hangversennyel ajándékozta meg tanulóit, és azoknak szüleit, de ami szívszorítóbb, hogy van akinek idén csak ennyiből áll a karácsony.
Hangversennyel, operettel, számos vendégjátékkal és gálaműsorokkal várja a közönséget decemberben a Szegedi Nemzeti Színház - mondta Gyüdi Sándor igazgató a teátrum szerdai sajtótájékoztatóján.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft