"HARCMŰVÉSZET" címkével ellátott hírek
Békéscsabán, a Gépészeti szakközépiskola tornatermében a hét végén szemináriumot és minősítő vizsgát rendezett a Magyarországi Wing-Tsun Egyesület. Széll Gábor hetedik fokozatú wing-Tsun mester, aki a Békés és Hajdú-Bihar megyei instruktora és kelet-európai instruktor helyettes jól készítette fel tanítványait az egész napos rendezvényre. Az oktatást és vizsgáztatást személyesen irányította az egyesület elnöke, Máday Norbert kilencedik fokozatú wing-tsun nagymester. A szemináriumot meglátogatta a Békés Megyei Harcművész szövetség elnöke, Gregor László (VI.DAN) is, aki riportot készített a magyarországi Wing-Tsun első számú vezetőjével.
Október 19-én a magyar csapat megérkezett Szentpétervárra, a várva-várt Harcművész WORLD COMBAT GAMES-re, melyre 120 ország részvételével zajló kvalifikáció sorozat eredményeként lehetett bekerülni. Ide már csak a legjobb nyolc versenyzőt hívták meg a kijelölt súlycsoportonként.
Szentpétervár ad otthont a Sportaccord szerevezésében a Harcművész Világjátékok küzdelmeinek. Október 18 és 26 közt 15 népszerű harcművészeti irányzat és küzdősport: az aikido, ökölvívás, vívás, cselgáncs, ju-jitsu, karate, kendo, kickbox, szambo, savate, sumo, taekwon-do, birkózás , wushu, thaibox harcművészeti ágak legjobbjai küzdenek meg egymással. Ezek közt olimpiai és nem olimpiai sportágak egyaránt találhatóak.
2013.10.5-6. rendezték meg Szófiában a KWU világbajnokságot, ahol 6 ország versenyzői 9 férfi és 5 női súlycsoportban mérték össze tudásunkat. Magyarországot -80 kg-ban Zsiga Zsolt az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidős Egyesület Európa Bajnoka és a londoni világbajnokság 5. helyezettje képviselte.
Amatőr harcművészeti világbajnokságot rendeznek június végén Tapolcán, melyre ezer versenyzőt várnak a szervezők.
Hihetetlen képsorokat rögzített egy lift biztonsági kamerája: egy kislányra támadó férfi nem tudta kivel kezd, és igencsak pórul járt.
Hagyományteremtő céllal rendezik meg a Holdújév Fesztivált február 10-én a Millenáris B csarnokában a Magyarországon működő, Kínával és a Távol-Kelettel foglalkozó civil-, kulturális- és művészeti szervezetek, intézmények, amelyek a programmal a migráns közösségek értékeire és kultúrájára szeretnék ráirányítani a magyar közönség figyelmét.
A hagyományoknak megfelelően Szeghalmon, a Városi sportcsarnokban rendezték meg a regionális nyílt kyokushin karate versenyt a gyermek, serdülő és ifjúsági korosztálynak. A szeghalmi Senshi Kyokushin Karate SE és vezetője, Sensei Kovács Lajos III.DAN nem csak a klubok és versenyzők, hanem az irányzatok közötti jó barátság elmélyítését is célul tűzte a verseny megrendezésével, és ez sikerült is, hiszen a 12 klub 89 versenyzője között a kyósokon kívül a kick-box és az ITF taekwon-do képviselői is küzdőtérre léptek.
Gyulán, a Vár előtti téren rendezte a Nagycsaládosok Országos Egyesülete „Őszi találkozóját”. Az egyesület jubileumi, huszonöt éves fennállásának országos méretű rendezvényén a karate is szerepet kapott: az eseményt dr.Görgényi Ernő polgármester személyében egy karatéka köszöntötte.